Tilføjet til kurv

Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Mad og opskrifter

3 ting du ikke vidste om vin og chokoladeparring

Kærligheden svimler i luften, og hertil er vin og chokolade en "match made in heaven". Som man nu siger... Det er ligeså simpelt som din gængse a, b, c, og parringen af vin og chokolade kan være ligeså nemt hvis du bare læser med her. Husk de kommende 3 punkter og så er du klar til at fejre en måned af kærlighed og (og chokolade) sammen med din udkårne.

1. Nøglen til chokoladeparring er sødmens niveau.

At drikke en god rødvin uden nogen mærkbar sødme vil få den til at smage sur og bitter efter en bid af sød chokolade. Ikke så godt. Sødheden af chokoladen bør ikke overvælde vinens sødme og visa versa.

Vi vil klart anbefale vores egne rosé til dette. Se dem her.

2. Chokolade har tanniner, ligesom vin.

Tanniner er naturligt forekommende plante-polyphenoler, der binder og udfælder proteiner. De findes i frugter som druer samt i te og chokolade. Faktisk er mange vin-aficionados enige om, at den bedste måde at forstå, hvordan tanniner ligesom føles i munden, er at smage feks. lidt overstyret te. Du får en tørreffekt, såvel som syre-effekt, som får din mundhule til at folde sig og strække, som er den mest almindelige fornemmelse forbundet med tanniner.

Hvis du vil forstå, hvad tanniner smager ligesom, tænk på at spise en SUPER mørk chokoladebar eller drikke en te, hvor du har efterladt teposen i alt for længe. Tanniner tilføjer struktur til en vin og hjælper vinen med at gøre sig selv til en rigere fødevare. Så alfa omega er at chokolade er velkomne i vine, så længe de er afbalanceret med frugt, kompleksitet og i sammenkobling med vinen.

3. Husk dette: bittersød chokolade, bobler, bittersød chokolade, bobler.

Først tag en lille bid af et stykke chokolade for ikke at overvelvme vinens delikate frugt, efterfulgt af dette, tager du en god tår af nogle bobler. Dette kunne være champagne eksemplvis. Både chokolade og vin tilbyder deres egne frugtige smage og har hver deres egen syrlighed. Vin tilbyder dog en del mere i form af sødme og syrlighed, som hjælper meget på at gøre chokoladens jordlige karakterer en del mildere og afbalancerer dens silke-agtige natur meget elegant.

Et personligt fif fra mig:

Vi forhandler en del champagner, som er aldret chardonnay/pinot. De er et fantastisk match at spise feks. Mørk chokoloade til, især hvis du har noget salt og vanilje involveret. Den lyse og elegante champagne har noter af æble, honning, smør som er en fantastisk makker til de saltede mørke chokolader. Boblerne hjælper virkelig på de kalkede tanniner i en sådan chokolade. (De kommer på snarest

Kommentarer
0 kommentarer

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer