Vinklub

Vi ønsker alle et par lækre helligdage!

Lær noget fra bloggen!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Madbloggen

De bedste vine til Spaghetti retter

Spaghetti. Spaghetti er en af vor tids mest fantastiske opfindelser. Fløde, parmesanost, chili, tomatsauce, kødboller og meget meget mere passer perfekt sammen med spaghettien. Lækkert og nemt at lave, det kunne ikke være bedre! Men jo.. det kan det faktisk, for vin og spaghetti er uden tivl den bedste kombination, der findes. Nedenfor har vi listet de bedste vine til 6 forskellige spaghetti retter. 

Her kommer de! 

Spaghetti med bolognese eller kødboller

Amen altså. Lady og vagabondens yndlingsret, retten der fletter hjerter sammen og skaber gnister i luften. Denne ret skal uden tvivl parres op med;

En god italiensk Chianti. Hvorfor?
Chiantien er en tør rødvin, der, i høj grad, komplimenterer urte- tomatsaucen fantastisk med sine mørke tunge taninner.
Hos os vil vi gerne anbefale denne https://densidsteflaske.dk/products/villa-antinori-chianti-classico-riserva-2015 Villa Antinori Chianti fra 2015. Chianten er tilpas tør med dejlige tanniner og smagsnoter af kirsebær, hindbær, brombær jordbær mm. Nyd den bedst ved en temperatur på 17°C og selvfølgelig sammen med en god gang spaghetti bolognese eller kødboller. 

Spaghetti alla Carbonara 

En yderst lækker ret fyldt med æg og bacon (og fløde). Retten er forholdvis tung at spise, så derfor skal den naturligvis parres op med en let og gerne syrlig hvidvin. Vi parrer derfor retten op med; 

En god tysk Pinot Gris. Hvorfor?
Pinot Grisen gør det rigtig godt med en tilpas mængde syre, friskhed og behagelige taninner. Med en tung ret som Carbonara, er dette en perfekt drue til retten.
Hos os anbefaler vi hjerteligt denne https://densidsteflaske.dk/products/manz-grauburgunder-2019-trocken Manz Grauburgunder fra 2019. Det er en tysk vin, dejlig simpel og fyldt med frugtige og eksotiske smagsnoter af æble, pære, melon, fersken og ananas med mere. 

Bagt Spaghetti 

Spaghetti, ost og kødsovs bagt i et fad i ovnen. Det er nemt, lækkert og indbydende. Minder og smager utroligt meget af lasagne, men laves med spaghetti til perfektion. Også en af de lidt tungere retter, hvis du spørger mig. Denne ret kan du parre op med en god blend af;

Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Hvorfor?
Denne blend er kendt for sin mørke frugtige smag, samt mellemstærke tanniner. Begge dele perfekt til en tomatbaseret sauce, som oftest laves til bagt spaghetti.
Hos os anbefaler vi denne https://densidsteflaske.dk/products/peter-vinding-diers-signaturvin-due-normanni-2019 ydest spændende Peter Vinding Diers Due Normanni fra 2019. Det er en blend af Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah med smagsnoter af mørke frugter og vanilje. Den er kraftig og vedvarende i smagen, samt frugtig. 

Spaghetti all' Arrabbiata (stærk spaghetti) 

Arrabbiata sauce er kendt for sin stærke chilismag. Perfekt til den mere chilitolerante spaghetti-spiser. En stærk ret, skal parres sammen med; 

En god Primitivo. Hvorfor?
Den frugtige primitivo er godt krydret og hjælper med at bringe chili-peber noterne frem i retten.
Hos os anbefaler vi denne https://densidsteflaske.dk/products/beatrice-collezione-appassimento-2020 behagelige Beatrice Collezione Appassimento blend fra 2020. Fyldt med krydderier og smagsnoter af solbær og solskinsfølelse får du her en vin perfekt til en stærk gang spaghetti all'Arrabbiata. 

Spaghetti og pandestegt Zucchini (squash)

En spaghettiret for vegetare såvel som kødspisere. Squash stegt i olivenolie med knuste valnødder, persille og smagfulde chili-flager. Det lyder simpelt, men det er klart der charmen ligger. En krydret vegetarret som denne skal parres sammen med; 

En forfriskende Vermentino. Hvorfor?
Retten lægger op til en frisk vin med gode frugtige aromaer. Her passer en god Vermentino perfekt ind i billedet med sin distinkte timian og fedtede eftersmag.
Hos os kan vi varmt anbefale denne https://densidsteflaske.dk/products/gaja-camarcanda-vistamare-toscana Gaja Camarcanda Vistamare fra Toscana i Italien. Det er en kraftig hvidvin fra 2018 med dejlige smagsnoter af bregne, moskus og menthol. I munden finder også noter af pære, nektarin og ribs. Perfekt til en vegetar pastaret. 

Pasta Fra Diavolo (rejer med rød sauce) 

En ret der klart ligger op til en dejlig omgang mousserende Rosévin. En stærkt ret som denne, skal klart parres sammen med; 

En rigtig god Glera. Hvorfor?
De dejlige bobler komplimenterer den stærke tomatsauce, samt rejerne, en god mængde søde til chilien.
Hos os kan vi stærkt anbefale denne https://densidsteflaske.dk/products/baglietti-rose-gold-edition Baglietti Rose Gold Edition. Det er en yderst behagelig mousserende Rosévin, som i den grad sparker døren ind med sine frugtige aromaer, såsom jordbær og citron, samt friske syre og små bobler. Det er Italiensk, når det er godt!

Husk!

Nu når du endelig har givet dig tid til at sætte dig ned og spise en god ret med et godt glas vin til, så husk at nyd det til fulde. Sørg for at intet er forhastet. Sørg for at omgivelserne er behagelige og afstressende at være i. Vi lever i en tid, hvor det hele går hurtigt. Læn dig tilbage, tag en dyb indånding (også gerne med næsen ned i vinen) og snak med dine nærmeste om alt det positive, der er sket den seneste uge. 

Her hos Den Sidste Flaske ønsker vi dig en rigtig god dag, forhåbentlig med et lækkert måltid mad og et godt glas vin.

Kommentarer
0 kommentarer

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig levering
Danmarks bedste netpriser
Personlig kundeservice
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer