Min kurv
0 varer

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinbloggen

Den hemmelig opskrift til julen | gløgg

Nu vi snart træder ind i vintermånederne, er rødvin ikke altid tilstrækkeligt, når man skal holdes varm. Heldigvis har vi jo en lang tradition i Danmark for at lave gløgg, så det er tid til at varme nogle krydderier op med din vin. Læs med her og se vores bud på en lækker opskrift.

Der findes en del forskellige typer rundt omkring i verden: tysk glühwein, hollandsk bisschopswijn, fransk vin chaud, portugisisk uentão… og listen kunne fortsætte. Alle har forskellige opskrifter, men ser man på indholdet har de alle noget til fælles - der er fire ingredienser som går igen: citrus, krydderier, sukker og rød- eller portvin.

Efter at have eksperimenteret lidt med det er vores bedste råd: hold det simpelt. De enkelte ingredienser er ikke så vigtige som mængden eller kvaliteten. Desto flere krydderier du tilføjer, desto mindre smager det af jul og mere som medicin. En anden vigtig ting er vinen du bruger - hvis ikke du ville drikke den normalt, bliver den ikke bedre af krydderier og andet.

 

Så hvilken vin skal du vælge?

Først og fremmest skal vi selvfølgelig nævne at alle har forskellig smag. Nogen har en sød tand, andre kan lide ingefær, nogen hader vanilje og andre elsker det krydret. Og alle vine byder ligeledes på noget forskelligt. Med det i mente, kan vinen eller endda ingredienserne selvfølgelig byttes ud, således de passer lige til din smag.

Første skridt er at vælge en vin. Hvis du har en go-to rødvin til fornuftige penge, er der ikke meget at rafle om. Ideelt set skal du tænke ”åhh hvor ville et glas af denne være godt lige nu, hvis da bare jeg fik varmen af at drikke den…” Ikke den rødvin du har haft stående bagerst i skabet siden 2014, da du fik den af en kollega. Er du stadig i tvivl kan vi anbefale Giuseppe Brancatelli’s ’Amore’, en fænomenal toskaner. https://densidsteflaske.dk/products/brancatelli-amore-rosso-toscana-2017

Eftersom du bruger en god flaske vin denne gang, er det med at beholde så meget af smagen som muligt. Jamie Oliver har et lille fif til hvordan man gør det - dæk kun lige krydderierne med vinen, og varm det op til en ’sirup’, hvorefter du tilsætter det sidste af vinen, og varmer den op med resten. Den anden fremragende fordel ved dette er at mere alkohol bliver i drikken, og er med til at balancere vinens smag. Det er en helt legitim grund. Så vær med til at ændre uskikken med dårlig vin i gløgg - det er faktisk en fantastisk drik, der kan nydes i de hyggelige julestunder.

 

Den Sidste Flaske’s helt originale gløgg-opskrift

Hvad du skal bruge:

- Citrusfrugt (fx appelsin, citron, klementin)
- Krydderier (fx kanel, stjerne anis, ingefær, muskatnød)
- Sukker (hvid er bedst)
- Rosiner og mandler, hvis du er til lidt fyld
- Rigeligt med rødvin (det er tilladt at have flere flasker så du kan drikke undervejs)

Vigtigst af alt er bare at begive sig ud i det og eksperimentere. Hvis du står med iPad’en og følger en opskrift til punkt og prikke går du glip af alt det sjove. Så byt hellere iPad ud med godt selskab og et glas vin - det er slet ikke så svært at lave gløgg som det lyder!

Trin for trin:

• Skræl din citrusfrugt og tilføj skrællen til en gryde med noget af saften fra frugten eller alternativt en appelsinjuice.
• Tilføj dine krydderier og husk på at less is more - eller som Lars Løkke sagde om skatten: ”mere mindre… mindre mindre”. Vi forstår det heller ikke.
• Tilføj sukker og hæld vin over til dine ingredienser kun lige er dækket. Vent til det koger og er reduceret til en lækker syrup.
• Tilføj herefter resten af vinen og varm det op, men undgå at det koger.
• Sæt ”All I want for christmas is you” af Mariah Carey på fuld skrue, og nyd din frisklavede gløgg med familie og venner

Pro tip: hvis du efter tredje runde gløgg finder ud af at du har lavet alt for meget, kan du fryse siruppen ned og gemme til en anden god gang.
Kommentarer
5 kommentarer
 • ahjecex

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – 18 Buy Amoxicillin Online nvc.wozz.densidsteflaske.dk.ajk.sf http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/


 • ikikolnara

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Online Amoxicillin 500mg via.neko.densidsteflaske.dk.bgm.se http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/


 • akumosmevabu

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg nqm.ovsi.densidsteflaske.dk.vtm.bi http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/


 • ubarifofu

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Online Without Prescription Amoxicillin 500mg Dosage oiv.ksym.densidsteflaske.dk.dqq.rh http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/


 • eidovefcome

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg zja.ujcz.densidsteflaske.dk.ouv.ko http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

10% på første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
search image
×
Welcome Newcomer