Forretter og snacks

Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

Du har set 12 ud af 90 produkter

Hvad er forskellen på forretter og snacks

Forretter og snacks er 2 former for små anretninger. Den ene bruges som appetitvækker inden en hovedret, den anden bruges til den lille, hyggelige stund imellem hovedmåltiderne. 

Forretter er mindre anretninger, der både kan serveres varme og kolde og spænder vidt fra suppe til rejecocktail. Tidligere tjente forretterne dog et helt andet formål. De blev brugt til at fylde maverne med intensive tilskud af kulhydrater. I Danmark var det f.eks. i form af grynholdige supper eller grød og i Italien var det f.eks. pasta og gnocchi. 

Snacks kan være nødder, noget bagværk eller måske lidt chips. 

Som udgangspunkt bør du bruge en tør hvidvin til forretter. Dog anbefaler jeg, at du vælger en med bare en anelse sødme, hvis din forret indeholder søde elementer, som f.eks. dressingen i en rejecocktail. 

Derimod kan du med fordel servere noget lidt mere frisk, festligt og evt. en smule mousserende til snacks Et godt bud er i hvert faldet en Prosecco. 

Da der er mange muligheder for at sammensætte henholdsvis forretter og snacks med forskellige vine, vil jeg her give dig nogle konkrete forslag til at sammensætte forret/ snack med en vin, som passer til. 

Rejecocktail med dressing

Til en klassisk rejecocktail med dressing, bør du vælge en hvidvin med en anelse sødme. Dette er grundet den sødme, der ofte er i selve dressingen. Et godt bud er en Riesling. 

Frugt salat

En frisk frugt salat er en fantastisk forret om sommeren hvor alle frugter er modne og friske. Til sådan en frugt salat fungerer en Sauvignon Blanc rigtig godt, da den komplimentere de friske frugter fantastisk. 

Ristede rødbede og hvidløgs hummus 

En spændene hummus med rødbede, kan servere med frisk skårede grøntsager eller chips, en lækker snack som er utrolig sund. Her kan man med fordel servere en rosé som passer rigtig godt sammen med rødbeden i hummussen. 

Nødder 

Til nødder kan man med fordel servere en glas Pinot Noir til at skylle ned med, da vinen vil komplimentere nødder rigtig godt, og virke til at fremhæve den lækre nøde smag.