Vega Sicilia

Alle filtre
Ryd alle
Bestsellere

"A way of understanding life"

En historie om håb og engagement

Da Vega Sicilia blev en del af Álvarez-familiens liv i 1982, blev grundlaget lagt for TEMPOS Vega Sicilia. Siden da er det konstant og støt vokset ved at introducere vine fra forskellige vinområder, nå ud til nye forbrugere rundt omkring i verden og lægge fundamentet for en lovende og meget succesfuld fremtid.

I april 1982 købte Alvarez-familien Vega Sicilia fra dets tidligere ejer, Hans Neumann, en venezuelansk forretningsmand. Vin blev hjørnestenen i familiens nye forretningsprojekt.

Alvarez-familien skabte Allión, en moderne og opdateret vin, helt anderledes end klassicismen i Vega Sicilia. Underlagt samme oprindelsesbetegnelse, blot 15 km fra de tidligere mærker, markerede det et vendepunkt i vinfremstillingen i Ribera del Duero.

En drømme bygning

Om Vega Sicilia vingården og huset

Omgivningen omkring indkørslen til Vega Sicilia flankeres af en imponerende japansk have, hvor besøgende bydes velkommen af bambus, sekvojaer og ahorntræer. Den elegante hovedfacade i mursten, med hovedfunktionen som indgangen til det, der engang var kapellet i ejendommens bygningskompleks, findes på den anden side af indkørslen.

Når man bevæger sig ud fra bygningen, træder man ind i vinkældernes indre, en række bygninger, der huser de forskellige produktionszoner.

Først støder man på vinfremstillingsfaciliteten med rustfrie ståltanke i perfekte rækker, hvor Valbuena 5º (som lagres i 5 år) produceres. Anden sal huser laboratoriet og kontrolrummet, hvor computerberegninger anvendes til at styre alle processerne involveret i vinproduktionen.

I samme bygning, men adskilt af enorme skydedøre, findes en slags halvcirkelformet frontispice med 19 egetræstanke, hvor vinene, der skal blive til Único - kun lavet i ekstraordinære år og lagret i mindst 10 år - gærer.

Når man forlader vinfremstillingsfaciliteten, kommer man til tøndermagerbygningen, hvor under opsyn af mester-tøndermageren og ved hjælp af topmoderne maskiner, fremstilles de amerikanske egetræstønder, som Vega Sicilia bruger til at lagre sine vine. Der er en række lagerhaller ved siden af tøndermagerbygningen, hvor hjælpeprodukter som plantebeskyttelsesmidler, emballage, hjælpemaskiner osv. opbevares. Dette skaber et ensartet arkitektonisk kompleks, hvor hovedvægten ligger på orden og renlighed.

Dernæst kommer man til tapningsfaciliteten, en klimakontrolleret bygning med den ideelle luftfugtighed og temperatur for vinen i flasken. Vinene hviler her, efter de har lagret på tønder, indtil de frigives på markedet.

Endelig findes lagringslokalerne i stueetagen i hovedbygningen. Over 3.000 tønder får lov til at hvile fredeligt indenfor i lagerhaller designet til at sikre ro og perfekt harmoni: gulve lavet af rød ler-mosaik, der breder sig op ad sidevæggene af bygningen, indtil det fusionerer med et bølget loft lavet af trælameller, perfekt sammenføjet og som minder om indersiden af en stor tønde. Klimakontrolkomponenterne, sammen med hjælpetanke til dekantering, er skjult bag skydedøre, der ligner tagene på lagerhallerne med samme tøndeformede udseende. Belysningen spænder fra en varm gylden atmosfære til den intense kolde belysning, der projektet fra foden af granitkolonnerne, der bærer tagbjælkerne, og som er nødvendig for at udføre lageropgaverne.

Disse bygninger er omgivet af vinmarker og, i enden af ejendommen, hvor den grænser op til floden Duero, af plantager med egetræer, kork- og valnøddetræer, der i fremtiden vil levere råmaterialerne til de propper og tønder, som kommende generationer vil producere.

Diskret adskilt står det nyklassicistiske herresæde midt i haverne, der overses af vinkælderens hovedfacade. Det var den tidligere bopæl for ejerne af ejendommen og bruges nu til at byde VIP-gæster velkommen, arrangere frokoster og andre formelle begivenheder.

Ribera del duero "The Vega Sicilia Legacy"

Udforsk terroir

Ud af de næsten 1.000 hektar, der udgør Vega Sicilia-ejendommen, anvendes 210 til dyrkning af vinranker. Vore vinstokke vokser i jord med meget specifikke karakteristika, hvor påvirkningen fra Duero-flodens strøm og tidens gang har været afgørende. Vinstokkene er blevet dyrket på Vega Sicilia-ejendommen i over hundrede år, hvilket gør det muligt at opnå en specifik plantemateriale og genetisk sammensætning. Alt dette, sammen med den ekstremt omhyggelige og respektfulde behandling af vinstokkene og miljøet, gør det muligt at producere unikke vine.