Tilføjet til kurv

Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinopbevaring og konservering

Hvilke faktorer påvirker vinens holdbarhed og aldringspotentiale?

Vinopbevaring og konservering

Hvilke faktorer påvirker vinens holdbarhed og aldringspotentiale?

Vin har fire naturlige fjender; sollys, varme, store temperaturændringer og ilt. Alle disse faktorer ødelægger vinen fine aromaer og balance. Derfor skal der udvises forsigtighed under opbevaring for at sikre, at disse elementer kan udøve så lidt indflydelse som muligt. 

Imidlertid har selve vinen allerede visse ingredienser, der gør den holdbar. Jo højere indholdet af disse stoffer er, jo længere kan vinen opbevare, og jo højere er aldringspotentialet. Disse konserveringsfaktorer afspejler de traditionelle konserveringsmetoder til mad: sukker (f.eks. marmelade), syrning (f.eks. syltede agurker), saltning (f.eks. skinke), rygning (f.eks. fisk) og svovldannelse (f.eks. tørret frugt). 

En af de vigtigste faktorer for en vins levetid er den ekstrakt – dvs. teknisk skal-vægt (summen af alle opløste stoffer i druemost). Ekstraktet kan påvirkes nemmest ved at begrænse udbyttets indflydelse: Jo færre druer, der hænger på vinstokken, jo højere ekstrakt af de enkelte bær og jo mere væsentlig, høj kvalitet og opbevaringsbar vin. Med stigende modenhed øges skalvægten fordi der dannes flere og flere ekstraktstoffer i druen. 

Sukker og surhed forekommer naturligt i vinen, salte i form af mineraler. Vine der modnes i træfade, besvares af røgens antibakterielle virkning (når tønden ristes) og trægarvet. Rødvin har en høj grad af konservering på grund af tanniner fra drueskinnet og frøene. Den har altså en ekstra naturlig konserveringsfaktor. 

Bortset fra disse interne faktorer er svovl (som forekommer i vin i form af sulfitter, dvs. salte af sovlsyre) et meget effektivt ”eksternt” konserveringsmiddel, fordi det binder ilt, fratager mikroorganismer såsom bakterier deres basis af livet og hæmmer enzymer i deres ektivitet. Svovl tilsættes til vinen efter gæring og igen før aftapning; der er lovlige maksimale værdier for dette. Svovl er på ingen måde sundhedsfarligt i de mængder der tilsættes til vin til konservering. Den hovedpine som ofte følger med store mængder indtag af vin har altså intet at gøre med mængden af svovl. 

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer