Alt mousserende

Om kollektionen⇾
Alt mousserende
Produkttype
0 valgt Nulstil
Årgang
0 valgt Nulstil

Filtrer Alle filtre

Filtrer

Sorter efter

Bestsellere

Pris

Produkttype

Årgang

Druer

Land

Område

Alkohol

Dyrkning

Krop

Smag

Rating

Størrelse

Syre

Sødme

Sorter efter

Det fantastiske ved et lækkert glas mousserende vin er, at ikke nok med at det er festligt og velsmagende, så har det også ofte en flot udstråling af elegance og finesse, når man kan se de dansende bobler bevæge sig i glasset. Det smider med andre ord lidt stjernestøv over dig, når du står med et glas boblende bobler i hånden! ;-) 

Bobler er ikke bare bobler

Hos Den Sidste Flaske sælger vi en masse bobler! Og så er de også smagfulde! Vi har både lækker Prosecco, blomstrende Cava og sprudlende Champagne, der er perfekt til dig, som elsker et godt glas ganekildrende, kølige bobler. Men, hvad er Cava, Champagne og Prosecco? Og hvad er forskelle og ligheder i mellem de 3 typer? Det skal vi se lidt nærmere på nu.

Generelt om mousserende vine

Overordnet set er det karakteristiske ved alt mousserende vin, de fine bobler, der gør det mousserende vin spektakulært og festligt. Mange mennesker kobler mousserende vin sammen med Champagne. Lad os slå én ting fast med det samme. Mousserende vin omfatter Cava, Champagne og Prosecco. De fleste mousserende vine er produceret på samme måde som Champagne, men da de ikke er produceret i Champagne-området i det nordøstlige Frankrig, må de ikke kalde deres mousserende vin for Champagne. Derfor bliver det til Cava fra Spanien og Prosecco fra Italien. 

Hvordan bliver mousserende vine til?

For at at mousserende vin kan blive til og for at opnå de velkendte, skønne bobler, skal der tilsættes dét, der hedder "dosage". For at forklare det kort, er dosage en lille del vin, der er meget sukkerholdigt. Sukkeret fra den tilsatte blanding gærer under tryk i den enkelte flaske. Det er på den måde, at der skabes kuldioxid og boblerne, der er så karakteristisk for de mousserende vine. Denne metode kaldes for "metode traditionelle", som før i tiden hed "metode Champenoise". Et EU dekret har med tiden omdøbt metoden. 

Ved de helt billige mousserende vine, laver man boblerne på en anden, og noget billigere måde. Her tilsætter man kulsyrebobler til vinen. Disse bobler er langt fra lige så holdbare, hvorfor denne slags mousserende vine hurtigt bliver flade og dovne. 

Bobler hos Den Sidste Flaske

Vi har bobler af forskellige størrelser hos Den Sidste Flaske og i forskellige prislejer. Vi kan også tilbyde både hvide og rosé bobler. 

Hos Den Sidste Flaske importerer vi altid selv vores nøje udvalgte mousserende vine fra de vigtigste lande, heriblandt især Frankrig, Italien og Spanien samt de mest respekterede vinproducenter. 

Vi har nogle store mousserende såsom denne lækre Prosecco samt Champagne fra anerkendte, huse i Frankrig!

Derudover forhandler vi også eftertragtede rødvinehvidvine