Røget Pulled Pork
Jeg har da lige smækket en vildbasse sammen af en pulled pork opskrift til jer - samt den rigtige vin at parre den med. Vi har netop fået nyt design på bloggen og det betyder naturligvis også madopskrifter med de rigtige vin til! Idag en opskrift på langsomt kogt og røget pulled pork! Vi anbefaler at parre den med vores Cabernet fra Montagne Noir fra Languedoc området - en bærfyldt, subtil krydret rødvin.
ingredienser:
1 ben af svinekødsskuldre
1 ¼ kop mørkebrunt sukker
1 ¼ kop korn sukker
1 ¼ kop paprika
1 ¼ granuleret hvidløg
2 spsk formalet sort peber
1 ¼ kop granuleret løg
1 ¼ kop kosher salt
1 spsk tør salvie
1 spsk tør sennep
1 spsk malet ingefær
1 spsk cayenne
Tæsk den sammen, således:
Bland alle ingredienser sammen i en skål.
Gnid svinekødsskuldre med ½ kop tør gnide.
Lad den være ved røg I 110 grader i 4 timer uforstyrret.
Efter 4 timer skal du kontrollere temperaturen og tilføje mere træ om nødvendigt.
Fortsæt med at kontrollere skulderen en gang hver 1-1,5 time, og sørg for, at den ikke bliver for tør eller slår igennem for hurtigt. Når svinekødets temperatur når 90 grader (eller efter ca. 8-10 timer indeni i din tilberedning), fjernes den fra rygeren.
Efter fjernelse skal du holde den varm og klar til at serverer. Træk svinekødet på bestilling fra bordet, og lad skulderen være hel i sin egen juice så længe som muligt! Alt det juice giver en satans dejlig smag.
Anbefaling af vin: Cabernet fra Montagne Noir