Alle filtre
Ryd alle
Bestsellere

Du har set 12 ud af 31 produkter

Mange forbinder USA med landet for Coca Cola og fastfood i stride strømme. Men faktum er, at der strømmer meget mere end sukkerstads igennem de amerikaske stater – ikke mindst kvalitetsvin.

USA og dens store produktion

Faktisk er USA blandt verdens største vinproducenter målt på kvantitet med intet mindre end cirka 3.000 vine fordelt på næsten samtlige stater. Det sender landet ind på en flot 5. plads over de største vinproducenter globalt set, og i dag anses USA for at være blandt de mest spændende og alsidige geografiske områder, der tilbyder et væld af druesorter og vintyper i højeste kvalitet.

Historie

Selvom næsten alle stater bidrager til vinproduktionen, står Californien for hele 95 % af produktionen – efterfulgt af Washington og New York samt Oregon. Historisk set kan den amerikanske vinproduktion dateres mere end 400 år tilbage i forbindelse med nybyggernes opdagelse af Amerika i 1560’erne. Men det er særligt efter spiritusforbuddet fra 1920 til 1933, at vinproduktionen for alvor oplevede en renæssance og ekspansion – især drevet af vinpionererne langs den solrige californiske kyst. 

Druer og typer af vin

De mest udbredte druevarianter fra USA bærer tydeligt præg af den franske vinmastodont, hvilket betyder, at du typisk vil finde amerikanske vine på druer såsom Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Syrah. Men efterhånden som USA for alvor kom på vinlandkortet, introducerede de selv deres egen vinsort, Zinfandel, der i dag er den mest udbredte druesort i Californien. I dag står Zinfandel bag en lang række fornemme vine – herunder de lette, tørre hvidvine og de mere fadlagrede og kraftige rødvine. Generelt set bærer vinene præg af en ren struktur og kraftig, krydret og fyldig smagsoplevelse. En smagsoplevelse, der typisk vil ligge i den højere prisklasse – men med tilsvarende højt kvalitetsniveau.