Min kurv
0 varer

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Gem søgning

Søgningen bliver gemt på den browser du er på nu.

Billede af Chile

Chile

Som vinland er Chile ikke bare yderst populært blandt danskerne, men det er også verdenskendt af mange andre årsager. Landet er det eneste i verden, der aldrig nogensinde er blevet plaget af den ødelæggende vinlus, hvilket må tilskrives de unikke klimatiske forhold, der skaber dårlige vækstbetingelser for svampe, insekter og lignende. Chile ligger på top-10 over de største vinproducerende lande og hæfter for en stor vineksport og en voldsom stordrift med lave omkostninger. Det er blandt andet grunden til, at vi i Danmark særligt forbinder Chile med relativt prisvenlige hverdagsvine med god kvalitet til prisen. 

Chiles vinhistorie strækker sig langt tilbage til de spanske erobrere, der i 1550’erne medbragte den europæiske vinstok, Vitis Vinifera, til landet, der dannede grobund for den kendte og udbredte Pais-drue. Denne drue var i højsædet helt frem til 1850’erne, hvor moderniseringen af vinindustrien satte de franske druer på vinkortet – herunder særligt Cabernet Sauvignon. I dag dyrkes der mere end 20 forskellige druevarianter i Chile, der blandt andet inkluderer de røde druesorter Carménère, Zinfandel, Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Syrah, Sangiovese, Barbera, Carignan og Malbec samt de hvide druer Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon, Sauvignon Vert, Riesling, Gewürztraminer, Viognier, Torontel, Muscat og Pedro Ximénez.

Den tydelige franske inspiration stammer fra Don Silvestre Errázuriz, der i sin tid blev den første, som importerede et udpluk af de franske vinsorter til Chile. De franske druer dyrkes i stor stil på tværs af de fem officielle vinregioner, hvor særligt Bordeaux-sorterne er udbredte. 

Klimatisk er Chile domineret af en kold havstrøm (Humboldt) og ikke mindst Andesbjergene, hvilket betyder, at der dagligt blæser vinde først den ene vej og så den anden i det tørre, ørkenlignende klima. Samtidig er der tale om en ekstremt frugtbar jordbund, som giver de bedst tænkelige vækstbetingelser for druerne. Vinbønderne er således aldrig tvunget til at skulle høste for tidligt eller sent, men kan derimod plukke druerne lige nøjagtig på det tidspunkt, hvor de er mest modne.

Resultatet er en lang række smagfulde og komplekse vine fra Chile, der typisk bærer præg af frugtige og krydrede smagsnoter fra de franske vine samt bløde og fyldige vine. I dag bliver mere end 60 % af den samlede chilenske vinproduktion eksporteret til hele verden fordelt på over 150 lande. 

search image
×
Welcome Newcomer