Min kurv
0 varer

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Gem søgning

Søgningen bliver gemt på den browser du er på nu.

Billede af Tyskland

Tyskland

Tyskland er særdeles verdenskendt for sin storslåede ølbrygning. Men faktisk er tyskerne gode for langt mere end fadøl, wienerschnitzel og bratwurst. Vores nærmeste naboer mod syd byder nemlig på en stolt og lang tradition inden for fremstilling af vin. Tyskland placerer sig på en 9. plads over verdens største vinlande, og den tyske vinhistorie trækker tråde helt tilbage til tidsrummet mellem det 1. og 4. århundrede. Med sine 13 vinregioner tilbyder det tyske vinmarked i dag et meget bredt udbud af forskellige druevarianter, vintyper og anerkendte vinproduktioner.

De tyske vine har gennemgået en voldsom udvikling – særligt inden for de seneste 20 års tid. Hvor tysk vin tidligere blev reduceret til billig grænsehandel i storparti af søde hvidvine såsom Liebfraumilch, repræsenterer Tyskland i dag et velassorteret vinkort. Hertil anvendes cirka 135 druesorter, hvoraf cirka 100 bruges til hvidvinsproduktion og kun 35 til rødvin. Denne fordeling er meget beskrivende, da Tyskland fortsat i dag primært er verdenskendt som en af de førerende hvidvinsnationer.

Der ligger en interessant anekdote bag den tyske vinhistorie. I 1775 blev vinhøsten i Rheingau udskudt grundet en forsinket kurerer, hvilket igangsatte ædel rod i Riesling-vinstokkene. Held i uheld resulterede dette i en udsøgt og meget sød vin, som fik tilnavnet Spätlese (sen høst), som blev startskuddet til det nuværende prædikatssystem til at vurdere vins kvalitet. Blandt de klart mest efterspurgte vintyper er dog de tørre og friske hvidvine, og Riesling topper listen over de mest populære varianter. Dog vinder andre druesorter også frem på den tyske vinscene – eksempelvis de delikate Pinot Blanc-vine eller inden for rødvine de aromatiske Spätburgunder og Dornfelder.

search image
×
Welcome Newcomer