Albana hos Den Sidste Flaske

Albana

Albana er en hvidvinsdrue, som primært dyrkes i den nordlige del af Italien i regionen Emilia-Romagna. Druen har været dyrket i området siden romertiden. Den karakteriseres ved at have en høj syre og modenhed, hvilket gør den velegnet til friske vine.

Albana-druerne giver vinen en fyldig, men frisk smag, ofte med noter af blomster og lime. Vinene har som oftest en farve, der kan variere fra lysegul til gylden. Syren bidrager til en lang, krydret afslutning.

De bedste Albana-vine kommer fra området ved byen Rimini på Italiens østkyst. Her har vindyrkningen lange traditioner, og jordbunden og det milde klima giver optimale betingelser for druerne. Flere producenter laver rene Albana-vine, men druerne indgår også ofte i blandinger med andre hvidvinsdruer.

Som en frisk hvidvin er Albana let at nyde og velegnet til forårets salater, skaldyr og fisk. I de bedste årgange kan vinen imidlertid lagres i flere år og udvikle mere komplekse noter af eksempelvis nødder og krydderurter. Så Albana er både en perfekt hverdagsvin, men byder også på overraskelser for dem der giver den tid.

Albariño hos Den Sidste Flaske

24. aug. 2021

Albariño

Læs mere
Coteaux d'Aix-en-Provence hos Den Sidste Flaske

24. aug. 2021

Aix en Provence

Læs mere