Ethanol hos Den Sidste Flaske

Ethanol

Ethanol, bedre kendt som ethylalkohol, er en af vinens vigtigste, men ofte usynlige, bestanddele. Denne farveløse og lugtfri alkohol spiller en afgørende rolle i både vinens smag, holdbarhed og beskyttelse.

Ethanol bidrager til vinens komplekse smagsbillede, giver den krop og fylde, fremhæver aromaer og balancerer syre og tanniner. Den fungerer som et naturligt konserveringsmiddel, der hæmmer vækst af bakterier og forlænger holdbarheden.Derudover beskytter ethanol vinen mod oxidation, der kan forårsage misfarvning og smagsforringelse.

Mængden af ethanol varierer afhængigt af druesort, klima og vinifikationspraksis. Generelt indeholder rødvine mere ethanol end hvidvine. Et typisk alkoholindhold for rødvin ligger mellem 12% og 15%, mens hvidvine kan have et alkoholindhold på 10% til 13%. For meget ethanol kan overdøve vinens smagsnuancer og give en ubehagelig brændende fornemmelse. Det er derfor afgørende for vinproducenter at finde den rette balance mellem alkoholindhold og de øvrige smagskomponenter for at skabe en velafbalanceret og harmonisk vin.

Ethanol er en afgørende bestanddel i vin, der bidrager til både smag, holdbarhed og beskyttelse. Selvom den ofte er usynlig for øjet, spiller den en central rolle i at skabe den komplekse og behagelige oplevelse, vi nyder, når vi drikker et glas vin.

Eszencia hos Den Sidste Flaske

14. okt. 2021

Eszencia

Læs mere