Tilføjet til kurv

Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Flaskeposten

Man må godt drikke vin til fastelavn!

Så er det blevet den tid på året, hvor der er nuttede børn i endnu mere nuttede udklædninger hvor end man kigger hen. Men sådan har det ikke altid været. Faktisk var fastelavn oprindeligt en fest for de voksne.

Her slog man sig løs, spiste god mad og drak rigelig med vin inden fasten. Indtil omkring 1900-tallet havde man skikke som den, at karlene red fra gård til gård, hvor de fik en sjus og til sidst stimlede sammen til en omgang tøndeslagning. Andre traditioner var, at folk maskerede sig og efterfølgende løb rundt i byens gader og skræmte hinanden eller tog på maskerader, hvor der blev slået godt til Søren.

Skikken omkring tøndeslagning for voksne bliver stadig hold i hævd på Amager, hvor man i fine uniformer slår til tønden fra hesteryg og drikker punch. Men ellers er fastelavn i dag mest en børnefest. Måske man vi skulle lave om på det og genoptage festlighederne. På den anden side er der også visse fordele ved, at skikkene ændrer sig. Langt op i 1800-tallet var det nemlig normalt at rise sin familie til fastelavn for at fordrive synderne. Med det i tankerne er det måske ikke så slemt, at bliver vækket af små stemmer der skråler 'festelavn er mit navn' alt for tidligt på en søndag.

Kommentarer
0 kommentarer

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer