Alt om Asti

Alt om Asti

I min verden er der ét ord som virkelig fanger Italiens ånd og dens fremtoning! Det er ordet "brusende". Det er vidst ikke tilfældigt at nogle af deres bedste vine kommer med en smule spritz n fizz I. I Italien er der to sætninger der bruges til at beskrive mousserende vine: “frizzante” som er en vin der kun er let mousserende, som den stadig og MEGET populære Prosecco... Så er der “spumante” til den mere robuste og grundige boblende vin. Du kan let kan finde italiensk mousserende vin i enhver farve, rød, hvid eller lyserød - og derfor vil jeg introducere dig for den mest charmerende af slagens. Nemlig: Asti.

Asti er en by i den sydøstlige del af regionen Piemonte, en af ​​de førende vinfremstillingsregioner i landet. Piemonte er kendt for sine druer af høj kvalitet og mange D.O.C.G. vin af den højeste klassificering af kvalitet herfra. Asti er specifikt for sine mousserende hvidvine fremstillet med Muscat Blanc druer. Disse meget aromatiske vine, kaldet Moscato af italienerne, er ofte sødere og byder på blomster- og frugtagtig noter.

Italienerne elsker at parre disse smukke vine med desserter, såsom svampekage, soufflé eller strudel. Og haps, der blev jeg også sulten imens jeg sidder og skriver blogindlæg, flot Tobias!

Asti Spumantes let sippende elegance er den perfekte bryllupsvin, den kan både bruges til at skåle med når det glade nygifte par kommer rendende ned af gulvet, men er også et perfekt match sammen med kagen man æder efterfølgende! Åben en flaske i den kommende weekend og få omdannet en gennemsnitlig eftermiddag I gårdhaven til en elegant fest med familie og venner. Splash! 

Vi har en super lækker Asti lige her fra Menestrello som er et godt bud på en rigtig party starter!

Mvh,

Tobias