5 perfekte vine til efterårets hyggestunder

5 perfekte vine til efterårets hyggestunder

Så er der dømt efterårshygge.

Temperaturerne falder, og du kan brug for en vin, du kan holde varmen med, når det blæser uden for med regn og rusk. Vi har lavet den her guide til at hjælpe dig med at navigere rundt alle de fantastiske vine, du kan finde – og trække dem frem, der har den der x-faktor, som bare gør dem sindssygt lækre at nyde, når det er koldt og mørkt udenfor.

Sensommeren og efteråret byder nemlig på lige så mange skønne vinoplevelser, som sommeren gør.

I blogindlægget her giver vi dig gode forslag til flasker vin, du kan sætte på bordet, når der er tændt op i pejsen, simremaden er i gang, og du har samlet dem, du holder af, om bordet til en hyggelig aften – eller når du bare trænger til at krybe under det varme tæppe i sofaen med et godt glas vin.

Afstem vinen med sæsonens ruskende vejr og de smagfulde simreretter

Udenfor rusker det i træerne og regnen pisker mod ruden. Heldigvis sidder du inden for og har masser af god tid til

En ægte sensommervin og efterårsvin giver dig lyst til at trække brætspillet frem, sætte hyggemusik på og bare nyde, at I er inde i varmen. Derudover skal den gode efterårsvin være afstemt i forhold til den mad, du serverer, hvis du da ikke blot nyder den for sig selv.

Du får lige en personlig anbefaling til en god all-round efterårsvin, som er i absolut spitzenklasse – nemlig:

Jean-Michel Cazes Pauillac 2017 (Lynch Bages)

Når det er tid til selvforkælelse, og der bare skal noget virkelig godt vin i glasset, så er min go-to-vin altid Bordeaux – også om efteråret. Jeg er simpelthen en hund efter det.

Denne Pauillac fra J.M Cazes er et sandt mesterværk, og den er helt perfekt til en kølig efterårsaften. Serveres perfekt til fuglevildt, hvilket også vil sige, at den går rigtig godt til årets juleand. Topvin til en virkelig skarp pris.

Det er desuden en vin, som du sagtens kan gemme i op til 20-25 år, så du skal ikke være bange for at købe mange flasker.

Efterårets vin til simreretter og gryderetter

Her kommer en skøn idé til vin til smagfuld mad, som efterårets byder på rigtig meget af. Især gryderetter og simremad, dufter de danske hjem op i de kolde måneder.

En skøn vin, som er godt afstemt til en fransk gryderet med vin, er:

August Kesseler "The Daily August" 2019 Pinot Noir

Denne rødvin passer som sagt perfekt til efterårets simreretter såsom Coq Au Vin. Den komplimenteres efterårets brasserie-retter helt perfekt, hvor den ikke overdøver. Vinens krop er let og elegant. Den er høj på syre, har velafbalancerede tanniner og en tør finish. En ægte tysk kvalitetsvin fra Rheingau til dine langtidsretter i efteråret.

 

Efterårets vin til simreretter og gryderetter

Kan man drikke vin til suppe? Ja, det kan du bide ske på, at man absolut sagtens kan.

 

Clé de la Passion Sauvignon Blanc IGP 2020

Til efterårets mange slubringsværdige supper kan du fx servere denne Sauvignon Blanc hvidvin. Den er et supergodt match, når du leder efter en suppevin. Suppe og vin kan være svært at sætte sammen, men her kan denne Sauvignon Blanc spille rigtig godt op, og komme med en masse syre og friskhed, som giver en dejlig smagsoplevelse. Den er desuden også god til gedeost, asparges og dampet fisk eller til at nyde for sig selv – hvis du nu går hen og bliver helt tosset med den.

Efterårets vin til grillede bøffer

Kan man grille året rundt? Øh ja, det tror jeg nok lige, at man kan. Er du fuld blæs på regn og rusk udenfor, tænder du blot op for grillpanden indendørs. Men ellers, hvis vejret er til det, så fyr op for grillen og smid en stor højrebsbøf på og servér en rigtig varmende bistrovin som:

Torbreck Vintners ''Old Vines'' GSM 2018

Imens højrebsbøffer tager smag af røg og grill, hjemmepisker du lige en lille bearnaise-sauce og smider dine håndskårne fritter i ønskebrønden med den varme olie. Vinen, som vi har fundet til jer,

er denne Old Vines fra Torbreck Vintners. Den har en stor smag fra håndplukket Shiraz og Mouvèdre, er smukt rubinrød og har gode tanniner.  Og så er den bare perfekt til rødt kød. Her er tale om en af de mindre pricy fra det eksklusive vinhus. Den er virkelig en smagsoplevelse værd.

Prøv den!

Efterårets vin til hyggestunder indendøre

PÅ hylden med efteårets vine skal der naturligvis også være en som denne, der lægger op til vaskeægte puttehygge:

Georg Steinmetz Pinot Noir trocken Rheinhessen 2021

Når vi når efteråret, og der er lagt op til tæppehygge på sofaen med tv, venner eller en god bog, og du synes, at hvidvine ikke helt er nok til at få kropsvarmen, så kan din go to-vin altid være en lunende Pinot Noir.

Denne lækre prisvenlige sag fra Georg Steinmetz gør alt det, som en ung Pinot Noir skal. Den glider perfekt ned til yndlingsfilmen. En skøn mineralsk aroma med noter af kirsebær og hindbær og en let, tør krop med høj syre gør den til den ultimative hyggevin.

Køb alle dine vine til efteråret hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske har vi et helt fantastisk univers af tilbud til dig, der vil sørge for, at dine vinreoler aldrig mangler lige den vin, du skal bruge og har lyst til at drikke.

Vores mål er at samle alle om bordet. Vi er ikke en traditionel vinbutik. Vinbranchen har stået stille i mange år, og for mange virker vinbranchen utilnærmelig, uforståelig og med priser, som er helt uigennemskuelige.

Sådan er det ikke hos Den Sidste Flaske. Alt, hvad du finder på webshoppen, er skabt for at lave et univers, hvor både hr. og fru Danmark, unge Mads og Mette og din mormor har lyst til at handle deres vin og vinudstyr – igen og igen – fordi det er nemt, let at forstå og simpelthen bare så hamrende billigt, at du ikke finder prisen bedre andre steder.

Når vi siger det, så mener vi det faktisk. Du kan ikke købe de vin, vi har på vores virtuelle hylder, billigere andre steder på nettet. Hvis du finder en flaske billigere, så prismatcher vi nemlig med konkurrenten. På den måde er du altid sikret kvalitetsvine med leveringssikkerhed til de bedste priser. Hver gang.

Rigtig god fornøjelse med at finde en skøn vin til at dække dit efterårshyggebehov!