Rioja

Rioja

Rioja-regionen er en perle i det nordlige Spanien, berømt for sine karakteristiske vine og dybe vintraditioner. Beliggende mellem de snoede floder Ebro og Sierra de Cantabria-bjergene, byder dette område på et unikt terroir, der danner grundlaget for nogle af verdens mest ikoniske vine.

Med sit varierede klima og landskab skaber Rioja et ideelt miljø for dyrkning af Tempranillo, Garnacha, Mazuelo og Graciano-druer, der sammen skaber vinene, der definerer områdets karakter. Denne region er kendt for sin evne til at forene tradition og innovation, idet mange fortsætter med at eksperimentere med moderne teknikker uden at miste forbindelsen til sine dybt forankrede vinhistorier.

Rioja-vinene byder på en bred vifte af stilarter, fra ungdommelige og frugtbomber til komplekse, modnede vine med dybde og struktur. De klassificeres ofte efter deres aldring, med Crianza, Reserva og Gran Reserva, der hver især fremviser forskellige lag af kompleksitet og raffinement.

Besøgende til Rioja vil blive fortryllet af de maleriske vinmarker, smukke vingårde og gæstfrihed fra lokale vinproducenter, der deler passionen for vinens kunst med de besøgende. En tur gennem Riojas vinmarker og vinkældre er en dybdegående rejse gennem historie og smag, der efterlader et varigt indtryk og en forståelse af, hvorfor Rioja-vinene er elsket over hele verden

23. jun. 2021

Spanien

Læs mere