Fitou hos Den Sidste Flaske

Fitou

Fitou er et klassificeret vinområde beliggende i den sydfranske region Languedoc. Området er kendt for sine kraftige, krydrede rødvine produceret primært på Carignan og Grenache druer.

Fitou appellationen dækker over kun ca. 1.200 hektar vingårde omkring byen Fitou i dekartmentet Aude. Området har store variationsmuligheder i jordbund og klima på grund af beliggenheden tæt ved Middelhavet. Det giver vinerne en spændende kompleksitet.

De traditionelle Fitou vine er mørkere i farven og mere tanninprægede end mange andre Languedoc rødvine. Men i takt med nyere vinifikationsmetoder ses også mere frugtprægede stilarter. Karakteristisk er dog de krydrede noter af peber, timian og roser, der kommer fra druerne og jordbunden.

Fitou vinene har evnen til at lagres i mange år, hvor de udvikler mere elegance og fint taninbidrag. De passer perfekt til stærke oste, vildt og varme retter. Områdets bedste producenter laver imidlertid også spændende hvidvine og rosévine af bl.a. Bourboulenc og Grenache Blanc.

Så alt i alt byder Fitou appellationen på værdige, personlighedsfulde vine med rod i en lang historisk tradition. Perfekt til varmere årstider og krydrede retter!

Flaskelagring hos Den Sidste Flaske

10. nov. 2021

Flaskelagring

Læs mere
Filtrering hos Den Sidste Flaske

5. nov. 2021

Filtrering

Læs mere