Pinot noir

Pinot noir

Pinot Noir er blandt de mest elskede rødvine fra vinregionen Bourgogne i Frankrig. Selvom druen er meget sensitiv overfor det klima den dyrkes i, fremstilles der fremragende Pinot Noir vine i både New Zealand, Tyskland og USA. Druen har en smagsmæssig lethed over sig, der gør den super velegnet til de fleste retter.

Pinot Noir - en forførende rødvin

I vinverdenen er det en kendsgerning at Pinot Noir ofte er folks første store kærlighed. Vinen har et let udtryk over sig og det kombineret med et forsvarligt syreindhold gør den til en fantastisk vin, der passer til de fleste retter.

Som udgangspunkt skal du være opmærksom på, at vine fra varmere egne typisk har et lavere syreindhold, end de vine som er dyrket i mere kølige egne.

Selvom Pinot Noir druen er kendt som en vanskelig drue, så findes der en flaske til enhver ret. Har du ikke prøvet den endnu er det bare om at gå på opdagelse. Muligheden foreligger for, at du bliver nyforelsket.

Pinot Noir gror side om side med Chardonnay

Pinot Noir og Chardonnay druen gror side om side i områder som Bourgogne og i de vestlige kystområder i Oregon. Men det viser sig også, at de to druer er nærmere slægtninge.

Gennem DNA-analyser har man fundet frem til at Chardonnay er en krydsning mellem Gouais Blanc og Pinot Noir. Dette forklarer også meget godt, hvorfor de netop kan dyrkes side om side.

Sådan foregår dyrkningen af Pinot Noir

Dyrkningen af Pinot Noir kan give vinbønder og vinproducenter sved på panden. Druen er nemlig meget sensitiv overfor både vejrforhold og klima. Druens løbende vækst afhænger blandt andet også af den jordbund, den er dyrket under.

Derudover oxiderer druen langt hurtigere under sin produktion end det er tilfældet med mange andre druesorter. Når det alligevel lykkedes får du til gengæld en sublim og velsmagende vin.

Mange mener stadig at Bourgogne er det område i verden, der producerer de bedste Pinot Noir vine. Ikke desto mindre har et område som Rheinhessen i Tyskland plantet Pinot Noir siden middelalderen. De to klimaer har mange lighedstræk og derfor kan du blandt andet også finde disse vine hos os.

En vidtspændende drue

Pinot Noir druen har en fantastisk stor alsidighed. Den benyttes nemlig også til at lave sublime rosévine og champagne. 

Blanc de Noirs Champagne er et eksempel på en champagne, der også fremstilles udelukkende ved brug af Pinot Noir druen. Andre champagner laves i en blanding mellem Chardonnay og Pinot Noir druen.

Pinot Noir hos Den Sidste Flaske

Kun de bedste vinregioner og mest respekterede vinproducenter er udvalgt, når vi har skulle vælge Pinot Noir vine.

Vores flotte udvalg består af et super bredt og velsmagende sortiment. Vi har både eksklusive druesorter og smagsvarianter. Er du mere til rødvine, hvidvine, portvine, champagne eller rosévine har vi også et stort udvalg.

Hos Den Sidste Flaske får du eftertragtede Pinot Noir vine til Danmarks bedste netpriser. Vi lover dig 100% tilfredshedsgaranti og sørger for 1-3 dages leveringstid i hverdagene.

Køber du 6 flasker eller derover sørger vi for gratis fragt på din ordre.

Hvis du vil blive endnu klogere eller bare ønsker inspiration, synes vi at du burde tjekke vores vinblog ud.

Shiraz

6. jun. 2021

Shiraz

Læs mere