Tilføjet til kurv

Januarudsalg
Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Druesorter

Shiraz

Oprindelse: Frankrig
Farve: Blå
Primary area: Cherries, raisins, plums

Du kender helt sikkert enten Syrah eller Shiraz, men kender du også forskellen på de to og druernes oprindelse? Shiraz'en har de seneste år været manges foretrukne drue, og er også den 6. mest plantede drue verden over.

Forskellen på Syrah og Shiraz?

Først er det vigtigt at pointere at de to druer genetisk er de samme. Der er dog ofte stor forskel på hvordan de bliver produceret og kan derfor variere meget i smag. Syrah er som oftest lettere end den intense Shiraz, der som oftest er mere kraftig. Hvor dyrkes Syrah og Shiraz?

Druerne dyrkes mange steder, men mest kendt er det dog i Californien, Sydafrika, Austrialien samt Frankrig. Ude for Frankrig er det oftest under Shiraz-navnet, og i Frankrig under Syrah. Oprindeligt stammer druen fra det sydøstlige Frankrig af de to druer Dureza og Mondeuse Blanche. Den velkendte Pinot-drue er således sandsynligvis Syrah'ens "bedstefar". 

Druens specielle kendetegn

Syrah og Shiraz producerer mørke, røde vine hvis mest autentiske inkarnation findes i det nordlige Rhône, og er en vin med let genkendelige aromaer, som både kan være smoky, florale, minte, pebber eller krydret. I mere kølige klimaer, om det er i det nordlige Rhône eller Victoria i Austrialien, er det mest mynten, pebber og kryddersmagen der dominere. I varmere lag er det ofte mørke bær, chokolade og over tid en mere tjærret krop. 

Servering og mad

Shiraz og Syrah vine er nogle af de mest alsidige vine at servere mad til. Særligt godt går de dog til grillmad, særdeles spareribs, kylling, and, burger, lam, gris og listen fortsætter. Et godt råd kan være at tjekke vores madguide under den specifikke vin - ellers har Vivino også en god madguide til mange vine. Det eneste du skal undgå er skalddyr som rejer eller hummer, delikate retter og ekstremt sur mad. 

Kommentarer
0 kommentarer

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer