En fortælling om Peter Sisseck

En fortælling om Peter Sisseck

Peter Sisseck blev født i Danmark og har boet i de sidste 20 år i Ribera del Duero, Spanien, hvor vingården Dominio de Pingus ligger.

Hans fascination for vin begyndte hjemme hos sine forældre og blev senere inspireret i en alder af fjorten år ved at besøge sin onkel, den berømte vinmager Peter Vinding i Bordeaux. Dette øjeblik antændte en livslang lidenskab og styrede sin fremtidige vej ind i vinmarkerne.

Efter et ophold på Chateau Rahoul i Graves i 1983-84 rejste Peter til Sonoma, Californien, hvor han arbejdede sammen med Zelma Long of Simi Winery. Senere studerede han landbrugsteknik i København og efter graduering flyttede han ind hos familien Vinding på Château Landiras.

Han landede i Ribera del Duero i 1990 og tog stilling som teknisk direktør på Hacienda Monasterio-vingården. Fængslet med det kontrasterede og tørre landskab udviklede Peter en tro på regionens potentiale for skabelsen af ​​en ægte kvalitetsvin. Hvad der skulle være et kort ophold, begyndte snart at føle sig som hjemme.

Hans ivrige søgen efter at finde det perfekte terroir af gamle ekstraordinære vinstokke blev endelig belønnet, da han stødte på de gamle vinmarker i La Horra. Med dette dyrebare fund var Pingus' historie på vej til at begynde.

I 1995, under indflydelse af "garagisterne", "garage vin" trenden, blev den første Pingus aftappet. Med det rene mål at lave en ærlig vin i at opfange essensen af ​​terroiren gennem gamle indianske vinstokke (Tinta del País), lavede denne vin, opkaldt efter Peters kaldenavn, historie. For første gang blev en spansk vin løftet til podiet af verdens 100 bedste vine af den respekterede vinforkæmper med den højeste score på 98 point.

"En af de største unge røde vine, jeg nogensinde har smagt" skrev Robert Parker Jr. (1998).

Den samme historie gentages i dag med Pingus, der modtager en forbløffende klynge af høje anerkendelser for hver præsenteret vintage.

Pingus 1995 tiltrak også opmærksomheden på historien om det synkende skib, der transporterede en del af produktionen af ​​vinene i 1995 til USA. Denne legendariske skat er nu langsomt aldrende på havbunden af ​​Azorerne.

Året 2006 bragte starten på et nyt projekt. Ved at se den mangel og forsvinden af ​​gamle vinstokke i Ribera del Duero (kun 4000 vinstokke tilbage) satte Peter Sisseck i gang oprettelsen af ​​sin tredje vin, PSI. I samarbejde med vinavlere og ejere udbygges denne nye moderne vin i harmoni og respekt for vinmarkernes biodynamiske tradition med input fra moderne teknologi i vingården.

I 2010 turede Peter Sisseck til Frankrig for en ny udfordring. Selv om det var en ny begyndelse, var det også en tilbagevenden til sin første franske kærlighed, Bordeaux-regionen, som han forlod for 20 år siden. Denne nyfødte vin, der hedder Chateau Rocheyron, er det gode resultat af oplevelsen og plejen af ​​sin vinproducent for traditionelt dyrkede vingårde og høj kvalitet innovation i vingården. En klassisk Saint- Émilion underskrevet, "Peter Sisseck".

Peter Sisseck bor på en gård i Ribera del Duero.