De bedste vinfilm på Netflix og Amazon Prime

De bedste vinfilm på Netflix og Amazon Prime

Digitale streamingtjenester som Netflix og Amazon Prime har velsignet os med en næsten uendelig mængde indhold at slubre på. (Ja, slubre, you get it? - hehe) Den eneste ulempe er, at det meste af dette indhold består af film, du allerede har set ellers er det andre film du aldrig har hørt om - og sikkert med god grund! Engang imellem gemmer der sig et par diamanter, man skal bare bore længe nok. Det har jeg også gjort synes jeg! 

Til alle der har interesse i vin, er der faktisk en hel del kvali-film at se på efterhånden. Her er nogle af de bedste vinedokumentarer og film, der er tilgængelige lige nu. Det er selvfølelig blot min holdning, men jeg synes de er rigtig gode :-)

SOMM

Ses på: Amazon Prime


IDMb: SOMM

Rotten Tomatoes: 77% kritikere, 82% publikum

Denne film er en stor, fed påmindelse om, hvor absurd svært det er at blive en Master Sommelier. SOMM følger fire fyre, imens de forbereder sig på den "hårdeste test, du aldrig har hørt om", Master Sommelier-eksamen, der er afgivet af Domstolen for Master Sommeliers.

Det er en hård, ja nærmest grænseoverskridende rejse bare for at kvalificere sig til at tage eksamen, og endnu vildere at skulle bestå den. Uanset om du overvejer at gå videre med din egen vinuddannelse eller du bare er nysgerrig på hvad der sker på de højeste akademiske niveauer af vin, synes jeg SOMM er et unikt perspektiv, SOM ALLE SKAL SE som har en interesse i vin. Du vil sætte pris på den, i promise!

A Year in Burgundy

Ses på: Amazon Prime

IMDB: A Year in Burgundy

Rotten Tomatoes: 58% publikum

Bourgogne er hellig grund, et helligt mekka for seriøse vinelskere, hjemsted for nogle af de mest værdsatte vinmarker på jorden og de mest sjældne samleflasker, man kender. (Se iøvrigt mit indlæg i sidste uge om de dyreste flasker solgt i verden) Traditionen går dybt i Bourgogne, og denne film dykker ind i familierne, vinproduktionen og historien, der gør denne region så speciel. Klart et kig værd, specielt for Bourgogne fans.

Sour Grapes

Ses på: Netflix

IDMB: Sour Grapes

Rotten Tomatoes: 100% kritiker, 96% publikum

Måske har du hørt om Rudy Kurniawan, svindleren, der snød sig ind i hjertet af det fine vinmarked og snød samtlige rige samlere for millioner af dollars ved at replikere sjældne vine og videregive dem som uvurderlige originaler. Sour Grapes (iøvrigt er godt titelnavn) undersøger, hvordan denne ene fyr charmerede og derefter snød de mest sofistikerede vinhandlere, samlere og auktionshuse i verden. Det giver virkelig en et glimt af vinmarkedet, set af fra den hellige "1%", hvor vin bare er en vare og ikke en drink. Her ser man hvordan grådighed, prestige og ægthed hænger i en tynd snor.

A year in Champagne

Ses på: Netflix

IMDB: A year in Champagne

Rotten Tomatoes: 55% publikum

Bourgogne er måske den mest hellige vinproduktionsregion, men Champagne er sandsynligvis den mest beundrede verden over. I denne opfølgning til "A year in Burgundy" tilbringer David Kennard fire sæsoner med at tage seerne på en rundvisning i seks berømte Champagnehuse som Bollinger og Gosset, hvor han udforsker vinfremstillingsprocessen og historien bag verdens mest berømte vin. Champagne.

SOMM: Into the Bottle

Ses på: Amazon Prime


IDMB: SOMM: into the bottle

Rotten Tomatoes: 82% publikum

Den første SOMM-dokumentar udforskede den nærmest umulige opgave om at blive MS. Efterfølgeren ser en del bredere på romantikken og ved vin som helhed. I stedet for at følge den samme gruppe af figurer, opdeler den sig i ti “kapitler”, hvor du møder "The Winemaker", "The Barrel", "The Sommelier", “The Memory” og "The Cost". Hver enkelt kapitel tilbyder et unikt indblik i nuancerne om vin og industrien bag den. Filmen gør et fantastisk stykke arbejde ved at fortælle om de forskellige niveauer. :-) 

Mondovino: The Full Series

Ses på: Amazon Prime

IDMB: Mondovino

Rotten Tomatoes: 72% kritiker, 81% publikum

Da den originale film blev frigivet, forårsagede den lidt af en ambivalent stemning. Jonathan Nossiter tackler globaliseringen og dens indvirkning på vinindustrien og forretningspraksisen for vinproducenter både store og små. Alt dette imens han rejser overalt, lige fra Languedoc til Brooklyn. Du får et tæt billede af branchen, og hans super fede og fortrolige interviews med lige fra milliardærmæglere og vinfremstillingsmagnater til de vandrende arbejdstagere giver dig et kompromisløst syn på branchen. Både på godt og ondt.

Boom varietal: The rise of Argentine Malbec

Ses på: Amazon Prime

IDMB: Boom Varietal

Malbec er Argentinas største drue, dog har dens popularitet været langt fra let. Fra sin kamp om at få den ind på det amerikanske markede, til de forskellige vejrforhold, hvor den er gror, kigger denne film på distributører, sælgere, landmænd, forfattere, forbrugere, butiksejere og vinkendere. Uanset om du er en erfaren vindrikker eller en person, der lige er begyndt i vinfaget, er det en fantastisk film for alle, der er interesseret i økonomi, vinproduktion og markedsføringen af vin.

Bottle Shock

Ses på: Amazon Prime

IDMb: Bottle Shock

Rotten Tomatoes: 48% kritikere, 58% publikum

Der var en tid, hvor meget få mennesker tog Californiens vin alvorligt. Det hele ændrede sig i 1976 med "The Judgment of Paris", en begivenhed arrangeret af Steven Spurrier, der startede hele humlen af Californien mod Bordeaux. Spurrier solgte kun franske vine og iscenesatte begivenheden som en slags gimmick, og troede aldrig, at Californien ville have en chance. Da Stag's Leap Wine Cellars 'Cabernet Sauvignon kørte ud af det berømte Château Mouton-Rothschild hus og Chateau Montelenas Chardonnay tog førstepladsen i hvidvins kategorien, blev folk fuldstændig slået bagover. Et "flaskeshok" der ændrede måden, verden anså amerikanske vine på, og filmen gør et ret godt stykke arbejde med at fortælle historien bag nogle af de indflydelsesrige mennesker, der var involveret i hele affæren.

 Wine Country

Og hvis har man midtvejskrise kan man altid se Wine Country på Netflix. Jeg anbefaler den dog ikke. Den fungerer til en søndag hvor hjernen er slået helt fra.

Mvh,

Tobias