Manduria

Primitivo di Manduria er en meget vigtig rødvins-DOC i Puglia regionen i det sydlige Italien. Manduria ligger mellem Taranto og Lecce midt på Italiens hæl. 

En god gang rødvin

Primitivo er en ret traditionel druevariant i denne del af Italien. Manduria er primitivoens spirituelle hjem også selvom varianten stammer og kommer fra Kroatien. Manduria er det eneste sted i Italien, hvor denne drue dyrkes. 

Primitivo minder om Tempranillo druen idet den modnes tidligt. Det er vigtigt at notere ned, at selve navnet primitivo ikke betyder primitiv. Druerne er mørk-skindet og producerer blækfarvede syrlige vine med intens smag og farve. En vis bitterhed og bemærkelsesværdige tanniner er også fremtrædende i primitivo. 

Selve produktionsarealet strækker sig østpå fra Taranto by langs Taranto bugten i ca. 40 km. Dens nordlige grænse markeres af landsbyen Francavilla Fontana. Terrioren i dette område er typisk for det sydlige Puglia; varmt, tørt og med usædvanlig kysttopografi, der stort set består af sletter, der skråner meget blidt ned til  havet. 

Druerne i Manduria

Vinmarkerne i området er meget gamle og deler landet med utallige olivenlunde. Puglia er kendt som en meget produktiv kilde til både olivenolie og vin. I dette område produceres næsten halvdelen af hele Italiens årlige produktion af olivenolie. 

Regionen er ved at ryste et gammelt ry af sig. Førhen blev Manduria set som en region, der kun var god nok til at producere druer til blends, da de lokale vine ofte smagte bagt. I dag ser det heldigvis anderledes ud. Dybden og kompleksiteten af Mandurias primitivo får stor international anerkendelse. 

Betegnelse Primitivo di Manduria blev introduceret i 1974 på samme tid som Moscato de Trani og Rosso de Cerignola. Primitivo di Manduria er derfor blandt de ældste af de omkring 15 DOC'er i Italiens hæl. 

I 2010 skabte en naturlig sød version af vinen, Primitivio di Manduria Dolce Naturale, historie, da den blev Puglias allerførste DOCG. Denne søde version fremstilles kun i mere klimatiske stabile årgange, der gør det muligt at tørre frugten på vinstokken, som krævet af DOCG lovgivningen. 

Vine fra Manduria/Puglia hos Den Sidste Flaske

Her hos den Sidste Flaske har vi et stort og lækkert udvalg af Primitivo vin fra Manduria/Puglia. 

Vi kan varmt anbefale denne yderst behagelige Primitivo Susumaniello Salento Baccantino fra 2020. En klasse rødvin fra producenten Boccantino med smagsnoter af lækre blomme, brombær og røde frugter. En vin du bestemt ikke går galt i byen med. Den er afbalanceret, elegant og yderst intens. Fantastisk smagsoplevelse, god at nyde sammen med venner over en gang oksekød. 

Eller denne Casal Borghese Primitivo Puglia 2020. En fremragende Primitivo rødvin fyldt med dejlige smagsnoter af blomme, kakao, ribs og marmelade. En god solskinsoplevelse der føles blød i munden. Stærk anbefaling herfra!

Vi forhandler desuden eftertragtede rødvineportvine, champagne, Riesling og rosévine. Vi har skåret alle mellemleddene væk, så vi kan give dig Danmarks bedste netpriser.

Derudover garanterer vi dig for 100% tilfredshedsgaranti og levering inden for 1-3 hverdage. Køber du 6 flasker eller mere, sørger vi for, at fragten er gratis på din ordre.

Ønsker du at lære mere om alt indenfor vinens verden, kan du tjekke vores vinblog ud.

22. jun. 2021

Italien

Læs mere