5 vine der er perfekt at varme sig på i Januar

5 vine der er perfekt at varme sig på i Januar

Vi er nået til vinterens måske koldeste og mørkeste måned, og vi kan alle have brug for lidt godt at varme os på! 

Dagene er korte, vejret er koldt og der er ikke længere den hyggelige julebelysning at kigge på i vores lille land. Januar er for de fleste en tvær måned, som mange gerne ser overstået så vi kan komme videre mod det længe ventede forår. Men for at slå tiden ihjel og skabe nogle hyggelige stunder i månedens løb, har vi her kreeret en liste med 5 vine vi synes gør årets første måned en lille smule mere hyggelige! 

Vi vil her komme med 5 gode forslag som både kan bruges til den sene julefrokost, en hyggeaften på sofaen og en god middag med venner, familie og bekendte.

Januar er en måned, hvor man gerne skal have en god varm rødvin med massere af spark!

Ja, man kan altså godt bruge et glas dejlig kraftig rødvin som lige kan sætte kropstemperaturen lidt op og ikke mindst sætte smagsløgene på prøve! Med andre ord skal man have fat i en rigtig bulderbasse, som vi kalder det her på kontoret. 

Med det samme falder vores blikke hen mod det nordlige Italien, som er kendt for at lave en helt special og yderst smagsfuld rødvin. Der er her tale om en god flaske Amarone fra Valpolicella.

Centenero Amarone Della Valpolicella 2019

Amarone er generelt en vin der virkelig byder en til en god svingom, og kan få smagsløgene til at rasse! 


Denne Amarone kommer fra traditionsbunde Centenero, som har dyrket kvalitetsvin i Valpolicella helt tibage fra 1908! 

Findes der en mere storslåede rødvin end en rigtig god Amarone? Med hensyn til ren overflod og smagskoncentration er der få, der kan matche det en Amarone gør bedst.

Mange tyer til simreretter i årets første måned, og der skal en kraftig vin til at kunne bære dette.

Vi kender det selv hjemmefra, hvor gullasch, svinekæber, bouef bourguignon ect, oftere forekommer end det gør i f.eks. Maj, Juni og Juli. Og, der skal en god rødvin på bordet når retter som disse serveres. 

For os er tunge simreretter noget der rimer på Ribera Del Duero, og vinen vi føler kan spille op mod simreretterne er denne: 

Vina Sastre Crianza 2019

En vin vi har været uhyre heldig at få et begrænset parti af, men vi desto ikke mindre synes gør sig umådeligt godt til Januars' gastronomi. 

Vina Sastre optod i kølvandet af 2. verdenskrig i 1950'erne, og tilbyder i dag et meget begrænset og stærkt eftertragtet ophav af deres vine. 

Her er der virkelig tale om en spansk smagseksplosion, hvor der er stærke tanniner, massere af krydderi og mørk frugt!

En god film en fredag aften kalder på et godt glas vin!

Vin og film...Ja, det passer altså bare sammen! Og i vores optik er vinen der kommer fra Italiens hæl, Puglia, og er lavet på altid gode Primtivo, den optimale vin til dette. 

Fløjlsblød marmelade kan man også kalde det, hvor den ædle saft bare er i balance. Dejlig naturlig sødme som gør den yderst egnet til at kunne drikkes for sig.

Vi har haft mange bestsellers med Primitivo fra Puglia, og lige nu er vi helt oppe at køre over: 

Primitivo Nero Di Troia Boccantino 2021

Vinen kommer fra meget velkendte Boccantino, som har produceret vores mangeårige kundefavorit, Susumaniello, og dette er i helt samme ånd. 

Denne vin glider perfekt ned til yndlingsfilmen sådan en dejlig fredag eller lørdag aften på sofaen, hvor man skal koble af efter en lang uge. Erstat eventuelt det sædvanlige fredagssnolder med lidt gode oste og nogle lækre oliven! 

Hvad med hvidvin - Kan det også gå til Januar? Selvfølgelig!

Man skal ikke holde sig fra hvidvin bare fordi solen ikke bager ned og der er mindre end 10 grader udenfor. Der findes nemlig rigtig mange gode hvidvine der passer godt til det kolde vejr, og som også vil komplimentere en god omgang klarsuppe.

God vine lavet fra Chardonnay er kendt for at blive en dejlig cremet omgang, og hvis de kommer fra Bourgogne er det næsten endnu bedre. Lige netop dette har vi fundet til dig, som du skal tage og prøve her i januar:

Miller-Cyrot Mâcon Verzè 2016

Her får man en dejlig tør hvidvin, som har en elegant syre der kan spille op mod en god portion suppe! Det her er cremet og fyldigt, også er der virkelig knald på smagen.

Så ja, er man ikke til store kraftige rødvine, findes der også gode alternativer der bestemt også kan varme både krop og smagsløge her i Januar. 

Januar er ikke for sent til en dejlig kop varm Glögg. 

Her vover vi os lidt ud på glatis, og siger at glögg også sagtens kan drikkes i Januar. 

Hvorfor skulle det egentlig ikke kunne det? Glögg kan jo om noget varme dig op fra top til tå og giver dejlige røde kinder her i vinterens kulde. 

Når i køber en lækker flaske Glögg også kaldt Glühwein hos os, skal i kun selv sørge for mandler og rosiner, for vi har den helt perfekte flaske i form af dette: 

Dr. Zenzen Glühwein 1 liter

Dr. Zenzen glühwein kan man vel godt kalde vores husets glögg, da vi hver evig eneste år får en god omgang af denne hjem og den storsælger altid.


De varme krydderier i denne ''Glühwein'' omfavner dig, og vi skal nok lade vær med at kigge skævt når du hiver en flaske glögg op i Januar, tværtimod, for vi kommer selv til at gøre det. 

Køb alle dine vine til Januar hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske har vi et helt fantastisk univers af tilbud til dig, der vil sørge for, at dine vinreoler aldrig mangler lige den vin, du skal bruge og har lyst til at drikke.

Vores mål er at samle alle om bordet. Vi er ikke en traditionel vinbutik. Vinbranchen har stået stille i mange år, og for mange virker vinbranchen utilnærmelig, uforståelig og med priser, som er helt uigennemskuelige.

Sådan er det ikke hos Den Sidste Flaske. Alt, hvad du finder på webshoppen, er skabt for at lave et univers, hvor både hr. og fru Danmark, unge Mads og Mette og din mormor har lyst til at handle deres vin og vinudstyr – igen og igen – fordi det er nemt, let at forstå og simpelthen bare så hamrende billigt, at du ikke finder prisen bedre andre steder.

Når vi siger det, så mener vi det faktisk. Du kan ikke købe de vin, vi har på vores virtuelle hylder, billigere andre steder på nettet. Hvis du finder en flaske billigere, så prismatcher vi nemlig med konkurrenten. På den måde er du altid sikret kvalitetsvine med leveringssikkerhed til de bedste priser. Hver gang.