Tilføjet til kurv

Januarudsalg
Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinbasics

Hvor kommer vin historisk fra?
Hvem opfandt vin?
Hvilke typer vin er der?
Hvad er vin?

Vinbasics

Hvem opfandt vin?

Rusland er vodkaens fødested, Mexico tequila, Cuba opfandt rom og Skotland bragte whiskey på banen... Men hvor stammer vin helt præcist fra og hvem var den første til at lave den? Et næsten umuligt spørgsmål at svare på. For hvem vil ikke have denne fantastiske ære om at være det første land, der fremstillede vinen. Alt peger på, at vinen blev født i stenalderen. Det har formentlig også været ved et tilfælde, at man fandt ud af, at man kunne gære druer og som produkt få en "sjov" alkoholholdig drik ud af det. Man har fundet tidlige rester af vinsyre i en gammel persisk krukke, der, via kemiske undersøgelser, siges at være helt tilbage fra 5400 f.kr. Beholderen fandt man i Zagrosbjergene (som i dag hører under Armenien, Georgien og Iran) i stenalderbyen Hajji Firuz Tepe. Ved siden af krukken fandt man også drikkeglas, samt et gammelt fad, der formentlig er blevet brugt til opbevaring af druer. 

Hvis man vender blikket mod Europa, siger de historiske fund, at grækerne var blandt de første til at dyrke og drikke vin. Fundet af vinkrukken "Amfora" dateres helt tilbage til 4500 f.kr. Det ser ud til at grækerne var ganske bevidste om vinen og dens næringsværdi, og at de betragtede den, som en uundværlig del af deres daglige føde. 

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer