Tilføjet til kurv

Januarudsalg
Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinbasics

Hvor kommer vin historisk fra?
Hvem opfandt vin?
Hvilke typer vin er der?
Hvad er vin?

Vinbasics

Hvor kommer vin historisk fra?

Vin historien er mange tusinde år gammel. For 8000 år siden opdagede man (højest sandsynligvis ved et tilfælde) at man kunne lave en alkoholholdig drik ved at gære druer. Vinen udviklede sig hurtigt til at få stor økonomisk betydning såvel som socialt, ritualt og medicinsk. Ifølge biblen var Noah den første person til at dyrke vin.

De nyeste videnskabelige undersøgelser peger på, at vinen blev opfundet i stenalderen. I Zagrosbjergene i stenalderbyen Hajji Firuz Tepe har man fundet en persisk krukke, der, via kemiske undersøgelser, siges at være helt tilbage fra 5400 f.kr. På indersiden af denne krukke fandt man rester af vinsyre og ved siden af krukken lå drikkeglas og et gammelt fad. Fadet har formentlig været brugt til at opbevare spiselige druer. Zagrosbjergene spænder over Georgien, Armenien og sydøst Anatolien. Fra det gamle Persien spredte vinkulturen over middelhavet til Central Europa og derefter til Den Nye Verden (America). 

Den Europæiske vinhistorie udsprang fra Det Gamle Grækenland. Allerede tilbage i det 16. århundrede f.kr. fandtes et veletableret vinsystem i hele Grækenland og i landende omkring. Det store poet Homer beskrev i Illiaden vinen som værende "Heltenes drik" i det 8. århundrede f.kr. Grækerne og Romerne bragte deres viden om vindyrkelse videre til resten af Europa og den nordlige del af Afrika. 

I middelalderen spillede kirken en yderst vigtig rolle i vinens historie. Mange klostre havde egen vingård som led i sin praksis. Dette gjorde at vinkulturen blomstrede ekstremt fra det 11. og 12. århundrede og fremad. I løbet af det 16. århundrede fik vin fra Portugal, Spanien og Ungarn international anerkendelse. Med opfindelsen af mousserende vin (champagne), startede en stor populær bølge i vinindustrien. En milesten i den Europæiske vins historie, var klassifikationen af vinmarkerne i Bordeaux regionen i 1855. 

Det tyske navn "Wein" kommer fra det latinske ord "Vinum", hvilket har været en stor inspiration for andre europæiske sprog; "Wine" (Engelsk), "Vin" (Fransk), "Vino" (Italiensk og Spansk), "Vinho" (Portugisisk). 

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer