Adamado hos Den Sidste Flaske

Adamado

Adamado-druen er en hvidvinsdrue, der er hjemmehørende på øen Madeira, Portugal. Denne druesort er en af de primære druer, der bruges til at lave Madeira-vin, der er berømt for sin unikke smag og holdbarhed.

Adamado-druen er kendt for sin intense og søde smagprofil, der bidrager til den komplekse karakter af Madeira-vin. Dens naturlige høje sukkerindhold giver en rig og fyldig krop til vinene, og den kan tilføje noter af nødder, krydderier og tørrede frugter til smagsprofilen.

Dette druesort spiller en afgørende rolle i at skabe forskellige stilarter af Madeira-vin, herunder de sødere og mere aromatiske varianter. Adamado-druen bidrager til at give en dybde og kompleksitet til disse vine, der ofte udvikler sig smukt med alderen og har en fremragende evne til at ældes.

Selvom Adamado-druen primært findes på Madeira, er den ikke så udbredt som andre druer, der anvendes til produktionen af Madeira-vin. Dens unikke egenskaber bidrager dog væsentligt til denne traditionsrige vinproduktion og tilbyder vinelskere en smagsoplevelse, der er unik for denne region.

Agiorgitiko hos Den Sidste Flaske

24. aug. 2021

Agiorgitiko

Læs mere
Abruzzo hos Den Sidste Flaske

24. aug. 2021

Abruzzo

Læs mere