Vinen = en samling af de 4 professioner
VINMARKEN:
En mester-vindyrker er teamlederen, der har ansvaret for at overvåge, planlægge og organisere det manuelle arbejde i vinmarken. Han står for den fysiologiske vedligeholdelse af vinstokkene og for at planlægge projekter, der understøtter dette formål.
KÆLDEREN
Den kælderansvarlige er ansvarlig for vinen under dens lange lagringsperiode. Han udfører arbejdet, der gør det muligt for vinen at udvikle sig gennem dens kontakt med træet. Om efteråret udfører han forskellige opgaver i forbindelse med modtagelse af høsten, herunder udtrækning, presning, påfyldning i tanke, blanding og rengøring.
Når vinen er placeret i tønder, udfører han påfyldning og omstikning af tønderne hver tredje måned.
Indtil tapning varer denne cyklus tre år for fine wine.
TØNDESMEDE
Det nuværende team består af fem tøndesmede, der arbejder året rundt for at producere 2.000 tønder, som bruges på gruppens forskellige ejendomme verden over.
Selve udvælgelsen af den bestemte eg til tønderne skal ske med omhu, og dette sikre tøndesmedene. Her spiller både kvalitet, formningen samt en omhu for plankerne og pasningen af de færdiglavede tønder en markant rolle.
BLANDINGEN
Blanding er en kunst, der kræver finesse. På DBR Lafite-ejendommene udføres den som en samlet indsats – i fællesskab – af de forskellige fagfolk og specialister. Beslutningstageren er altid Châteauet og dets terroir, vinen og dens unikke stil.
I denne afgørende fase mødes ønolog, kældermester, ejer, vinmarkschef og nogle gange en gæst i den stille atmosfære i kælderen for tålmodigt at smage på prøverne af hver druesort og terroir.