Barons de Rothschild

Alle filtre
Ryd alle
Alfabetisk, A-Å

Legendariske vine

Historie

Da Baron James de Rothschild købte Lafite i 1868, var slottet, dets terroir og dets vine allerede legendariske. Allerede i det 13. århundrede blev slottet kendt som vinproducent, og i 1855 opnåede det den prestigefyldte titel Premier Grand Cru Classé.

Tidslinje
1234 - noteret som vinproducent
1855 - tildelt Grand Cru Classé
1868 - Baron James erhvervede Lafite

I løbet af de sidste tres år er DBR Lafite-familien vokset og omfatter nu nye slotte i regionen, en vin fra Corbières-dalen, en samling Bordeaux-vine, Les Légendes R, samt udvidelser til områder i Chile, Argentina og Kina.

De er altid forenet med én fælles ambition: at give den sande karakter af vores vine fuldt udtryk.

"Vi sikrer, at ikke kun vores vinproducenter, vores vinstokke og vores vine – men også vores globale miljø – fortsat vil blomstre i generationer fremover."

Vinen = en samling af de 4 professioner

De 4 professioner til at opnå den perfekte vin

VINMARKEN:
En mester-vindyrker er teamlederen, der har ansvaret for at overvåge, planlægge og organisere det manuelle arbejde i vinmarken. Han står for den fysiologiske vedligeholdelse af vinstokkene og for at planlægge projekter, der understøtter dette formål.

KÆLDEREN
Den kælderansvarlige er ansvarlig for vinen under dens lange lagringsperiode. Han udfører arbejdet, der gør det muligt for vinen at udvikle sig gennem dens kontakt med træet. Om efteråret udfører han forskellige opgaver i forbindelse med modtagelse af høsten, herunder udtrækning, presning, påfyldning i tanke, blanding og rengøring.

Når vinen er placeret i tønder, udfører han påfyldning og omstikning af tønderne hver tredje måned.

Indtil tapning varer denne cyklus tre år for fine wine.

TØNDESMEDE
Det nuværende team består af fem tøndesmede, der arbejder året rundt for at producere 2.000 tønder, som bruges på gruppens forskellige ejendomme verden over.
Selve udvælgelsen af den bestemte eg til tønderne skal ske med omhu, og dette sikre tøndesmedene. Her spiller både kvalitet, formningen samt en omhu for plankerne og pasningen af de færdiglavede tønder en markant rolle.

BLANDINGEN
Blanding er en kunst, der kræver finesse. På DBR Lafite-ejendommene udføres den som en samlet indsats – i fællesskab – af de forskellige fagfolk og specialister. Beslutningstageren er altid Châteauet og dets terroir, vinen og dens unikke stil.

I denne afgørende fase mødes ønolog, kældermester, ejer, vinmarkschef og nogle gange en gæst i den stille atmosfære i kælderen for tålmodigt at smage på prøverne af hver druesort og terroir.