EPC Champagne

Om kollektionen ⇾
Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

EPC er et ungt hus med gamle traditioner. 

Lyt til dine vilde ønsker, bryd med din rutine, åbn en flaske EPC en søndag aften, slip dig løs på dansegulvet, føl vinden rive i dit hår, sig det du tænker højt.

Speciel

Et specielt hus

Dette hus er en smule specielt, da det er det eneste "nystartede" champagne vinhus, der er ledet af et hold af unge mennesker, som holder en vision i live om, at gøre champagne en smule mere tilgængeligt og indbydende for især det yngre segment af voksne. 

Historie

Forening af styrke

EPC står får E Pluribis Champanum, som stammer fra det latinske E Pluribus Unum, der betyder Forening er styrke. 

EPC blev grundlagt i Bethon kommunen i 1967 som et mindre vin-foretagende af Édouard Roys' bedstefar. I dag er der flere dusin vinbønder med i foretagendet, og Édouard Roy driver det med tanken om at gøre champagne attraktivt for den yngre del af befolkningen. Denne vision er dog noget nyere, og er først implementeret i 2019, hvor Roy teamede op med Jérôme Queige, der tidligere har været salgsdirektør for et større champagne hus, og startede EPC Champagne. 

EPC går meget op i, at det skal være transparent og tilgængeligt for de unge. Derfor er der nogle krav til deres samarbejdspartnere; champagnen skal være lavet på en 100% sporbar nektar af druen Chardonnay, fra ét område og fra samme år. Der skal desuden være så få tilsætningsstoffer som muligt, hvilket betyder ingen tilsat sukker eller sulfiter. 

Hvor det moderne touch kommer frem, er på selve flasken; når champagnen er drikkeklar ved den rigtige temperatur, er der en temperatursensitiv tablet, der indikerer, at flasken kan drikkes. 

Placering og produktion

EPC Champagne

EPC arbejder med forskellige vinbønder i Champagne regionen, heriblandt Belval sous Châtillon, Bethon og Vindey kommunerne. Selve EPC's eget eventyr startede i Bethon kommunen, som nævnt ovenfor.
Hovedkvarteret er i dag lokaliseret i byen Vindey i Marne i Grande Est regionen, mens  samarbejdspartnerne skal overholde reglerne om enkeltstående vinmarker, druer og årgang. Dette er den helt traditionelle måde at lave champagne på, og er for langt de fleste producenter udfaset - men i Édouard Roy's ønske om at gøre markedet transparent og bibeholde de traditionelle værdier, er det altså derfor, at EPC vælger at opretholde disse ældgamle standarder for deres vine. 

Der er ingen tvivl om, at dette har virket for EPC, der har modtaget en masse priser for deres vine. Se vores udvalg af EPC champagne herunder.