EPC står får E Pluribis Champanum, som stammer fra det latinske E Pluribus Unum, der betyder Forening er styrke.
EPC blev grundlagt i Bethon kommunen i 1967 som et mindre vin-foretagende af Édouard Roys' bedstefar. I dag er der flere dusin vinbønder med i foretagendet, og Édouard Roy driver det med tanken om at gøre champagne attraktivt for den yngre del af befolkningen. Denne vision er dog noget nyere, og er først implementeret i 2019, hvor Roy teamede op med Jérôme Queige, der tidligere har været salgsdirektør for et større champagne hus, og startede EPC Champagne.
EPC går meget op i, at det skal være transparent og tilgængeligt for de unge. Derfor er der nogle krav til deres samarbejdspartnere; champagnen skal være lavet på en 100% sporbar nektar af druen Chardonnay, fra ét område og fra samme år. Der skal desuden være så få tilsætningsstoffer som muligt, hvilket betyder ingen tilsat sukker eller sulfiter.
Hvor det moderne touch kommer frem, er på selve flasken; når champagnen er drikkeklar ved den rigtige temperatur, er der en temperatursensitiv tablet, der indikerer, at flasken kan drikkes.