Hans Herzog
I 1630 skriver Hans’ forfader Heinrich Herzog under på en købsaftale på en bjergskrå vingård i den Schweiziste Rhindal. Her er har Herzog familien boet i generationer og dyrket vin. Hans Herzog blev også født her, og sammen med sin kone Therese startede de deres egen vingård længere nede af Rhinen mod Zürich.
Historie
De startede ydmygt produktionen i deres garage, og blev hurtigt en af de største vingårde. I 1992 åbnede Therese en restaurant på vingården, og folk stod snart i kø for at opleve kombinationen af god mad, upåklagelig service, stemning og naturligvis Hans’ vine: seriøse, håndlavede madvine.
Restauranten vandt stor ros og en prestigefyldt Michelin stjerne. På trods af deres succes i Schweiz, søgte Hans stadig efter det ideelle sted til at producere vin, hvor han kunne dyrke sorter der ikke kunne vokse i det kølige klima i Schweiz. I sin forfølgelse af sin drøm om at finde det perfekte land til at dyrke disse vin, han elskede, førte hans søgning ham til New Zealand i 1996. Den første årgang blev produceret i 1998, og igen blev Herzog Estate en af de fornemmeste kunsthåndværkere, der producerede håndlavede vine, der blev eksporteret til de fineste restauranter i hele verden. Ligeledes åbnede Therese igen en restaurant i forbindelse med vingården, og den fik igen stor succes.
Kvalitet, produktion og finesse
Hans’ høje kvalitetsstandarder er tydelige i hans fuldt udstyrede vinproduktion, hvor alt inklusive den gamle posepresse er designet til skånsom forarbejdning af deres håndplukkede druer. Mere end 180 af de fineste franske ege-tønder ælder den håndlavede vin i et smukt temperaturstyret tønderum. Specielle færdige rustfrie ståltanke i størrelser op til 100 liter til specielle årgange anvendes hovedsageligt som gæringsmaskiner og til blanding.
Hans forlader aldrig sine vine ude af syne, og hans eget tappe apparat og etiketteringsudstyr garanterer, at kvaliteten aldrig kompromitteres. Vinene er håndlavede, naturlige uden ubehagelige tilføjelser. De undgår tilsætning af gær, bakterier, syre, enzymer og tanniner, der ellers er standard i mange vinproduktioner i dag. Svovl tilsættes sparsomt. Vinene er ikke koldstabiliserede, og filtreres sjældent uden fysiske eller kemiske stabiliseringer for at opretholde de gode smage. Han frigiver sine vine efter rigelig tid til at udvikle sig og modnes i tønde og flaske.