Jean-Michel Cazes

Alle filtre
Ryd alle
Alfabetisk, A-Å

Fra “Domaine de Bages” til “Cru de Lynch”

Jorden ved "Bages" stammer tilbage fra det 16. århundrede, hvor jorden blev nævnt første gang. Beliggende ved indgangen til Pauillac, har disse jorder huset generationer af vinbønder i århundreder.

I starten af det 17. århundrede begyndte Jean Déjean (kongelig notar) og hans bor Pey, en vinhandel i landsbyen Bages. Men det blev altså den næste generation: Pierre Déjean, hans søn Bernand, en handelsmand og en borger fra Bordeaux, der afsluttede oprettelsen af Domaine de Bages.

Oprettelsen af "Cru de Lynch": John Lynch forlod Galway og søgte tilflugt i Bordeaux i 1691 - det blev hans søn, Thomas, der erhvervede Domaine de Bages, efter ægteskab med Piere Drouillards datter. Deres søn, Michel Lynch, indså vigtigheden af terrior, druesorter, jordens drænelse og nye redskaber til vinproduktion.

Terroir

Lynch-Bages' unikke vinmarker: Lynch-Bages-vinmarkerne breder sig over 100 hektar mod syd og sydvest for Pauillac. De drager fuld fordel af områdets særlige forhold, hvilket gør det muligt for de forskellige druesorter at opnå optimal modenhed og samtidig bevare den finesse og elegance, der kendetegner dette terroir.

En rig geologisk arv: Geologisk set er Lynch-Bages-vinmarkernes jorde ensartede og består primært af dybe grusaflejringer fra Garonne-floden, skabt gennem årtusinders erosion af Pyrenæerne. Disse jorde, der er rige på småsten og sand, har fremragende dræningsevne. De opsamler varme i løbet af dagen og frigiver den om natten, hvilket sikrer moderat vækst og dybe rødder for vinstokkene. Det bidrager til vinens kompleksitet og karakter.

Druer

I 2006 blev en omfattende analyse af Lynch-Bages' vinmarker igangsat. Med fremkomsten af præcisionsdyrkning og satellitbaserede kortlægningsværktøjer blev hver parcel analyseret for at afdække dens potentiale og unikke terroir-egenskaber.

Som resultat blev vinmarkernes opdeling optimeret: de oprindelige 90 parceller blev omstruktureret til 200 mere detaljerede underparceller.

Disse nye mikroopdelinger har gjort det muligt at tilpasse druesorterne endnu mere præcist til de specifikke karakteristika i hver del af terroiret, hvilket sikrer både bevaring og forfinelse af områdets unikke kvaliteter