Leyda Valley
Der blev ikke fundet nogen produkter
Brug færre filtre, eller ryd alt
Leyda Valley er den af de mest prisvindende regioner i Chile og er meget kendt for sin Pinot Noir og Savignon Blanc. I regionen bruger man den absolut nyeste teknologi til at producere vin og dermed sørger producenterne for, at vinen lever op til de bedste standarder, som Chile har at byde på.
Lokation og traditioner
Leyda Valley er en sub region i den Store Sant Antonio Valley. Den er placeret omtrent 90 km vest for Chiles hovedstad Santiago, Her har man blandt andet plantet Pinot Noir, Chardonnay, Savignon Blanc og Syrah.
Traditionelt, har man i Leyda Valley gennem mange år produceret hvede og byg, men i 1990erne startede man med at plante Premium druer, da dalen klart havde potentiale for dette. Siden da, har området fået god omtale blandt vinkritikerne.
Druerne er plantet i regionens bølgende bakker. Her består jorden mest af ler og dette gør området perfekt til at drive små koncentrerede plantager. I vinplantagerne bliver arkitekturen, tætheden og kunstvandingen konstant reguleret for at skabe de mest optimale omstændigheder for druerne. Hertil bruges også luftkompressorer, pumper og temperaturregulerende systemer.
Selve Leyda Valleys vinkælder består af 56 ståltanke af forskellige størrelser, der alle har temperaturregulering indbygget. Dette giver Leyda mulighed for at opdele og klassificere drue-partierne. Vineriet bruger 30% Amerikanske egetræstønder og 70% franske egetræstønder.
Klima og terrior
Leyda Valley ligger lige syd for Casablanca Valley, der også har køligt klima, og den store Maipo Valley ligger mod øst. Stillehavet ligger omtrent 12 km vest fra Leyda. Denne placering har gjort området uhyre populær og derfor strømmer vinavlere hertil. Det kolde Stillehav briser kold luft ind over landområderne og morgentågen moderer temperaturene så druerne får de perfekte omstændigheder. Dalen er derfor også noget køligere end dens højdemæssige placering måtte antyde. Disse kolde temperature komplimenteres af den varme solskin i vækstsæsonen.
Leyda Valleys jord består stort set kun af ler ovenpå en granitbase med moderat drænings niveau. Disse jordbunde har lav fertilitet og er derfor gode til produktionen af Premium druer, da vinstokkene skal kæmpe for at overleve. Dette resulterer i vinstokke der bruger alt deres energi på at producere små koncentrerede druer. Vine produceret af disse druer har tendens til at være komplekse og strukturerede.
Vin fra Leyda Valley hos Den Sidste Flaske
Her hos den Sidste Flaske har vi et fint udvalg af vine fra Leyda Valley.
Vi kan blandt andet anbefale denne rigtige fine Ventisquero Grey (Glacier) fra 2018. Den er lavet på druen Pinot Noir og er en klasse rødvin, som du bestemt ikke går galt i byen med. Nyd den til en god gang fisk.