Luca Maroni
Der blev ikke fundet nogen produkter
Brug færre filtre, eller ryd alt
Luca Maroni er af italiensk oprindelse og er i dag en af verdens førende vinkritikere. Hans anmeldelser bliver læst verdenen over og respekteres af blandt andet vinentusiaster, vinsamlere og dem der bare godt kan lide at drikke vin.
Luca Maronis baggrund
Luca Maroni blev født i Rom i 1961 og fik sin eksamen i Økonomi og Business i 1986. Fra 1987 to 1989 arbejdede han sammen med Luigi Veronelli og startede det første italienske nyhedsbrev omkring vin. Allerede i 1990 startede han sit eget forlag og magasinet "The Taster og Wine", hvilket resulterede i at partnerskabet med Luigi gik til grunde.
Siden 1990 har Luca Maroni udgivet over 70 bøger om både Italiensk vin og vin fra hele verdenen, hvoraf en god mængde af disse er oversæt til engelsk og tysk. Desuden har han skrevet og publiceret 72 numre af sit magasin.
Luca finder stor interesse og glæde i forskningen omkring vin og har været involveret i utallige undersøgelser om vin og dens fysisk-kemiske komponenter samt sensoriske opførsel.
Luca har en stor mængde erfaring på bagen og i år 2000 organiserede han sit første event "SENSOFWINE", der efterfølgende er blevet verdenskendt og afholdes med stor stil i New York og mange andre steder. Til et sådant event åbnes omkring 12.000 flasker vin, lavet af 1.800 forskellige producenter, alle frit tilgængelige til at smage. Fra 1988 til 2016 mener Luca af han har smagt over 300.000 forskellige vin.
Fra 2001 til 2012 har Maroni vundet 4 forskellige priser. Den første i 2001, hvor han fik en pris for sin journalistiske aktivitet . I 2006 modtager han Turisme prisen, for sin indflydelse på denne front. I 2009 fik han en æresborgerskabspris og i 2012 titlen som Ph.D. indenfor vin og mad industrien.
Maronis vinsmagningssystem
Luca Maroni mener at vinens kvalitet ligger i dens behagelighedsgraden af dens smag. Der er tre parametre, der påvirker denne kvalitet; konsistensen, balancen og integriteten af vinens smag og aroma.
Han kalder systemet for Pleasantness Index (PI) og det beskriver simpelthen hvor behagelig vinen er. Man finder frem til et resultat ved at tildele en score fra 1 til 33 til hver af de tre parametre, der bestemmer kvalitet. Formlen ser ud som følger;
PI= C + B + I
Konsistens (C): vinens udtryksfulde volumen, bestemt af dets rigdom som et tørt ekstrakt. Vedholdenhed og potentiel levetid.
Balance (B): Komponenternes harmoni, proportionerne mellem de stoffer, der udgør vinen og gør den så blød som den er sur + gitter i ganen.
Integritet (I): fraværet i vinens smag af svovl, eddike, laktose og træ eller oxidation. Kvaliteten, renheden og duften af vinkomponenterne: dens tekniske kaliber og potentielle levetid.
Vine hos Den Sidste Flaske som har modtaget anmeldelser af Luca Maroni
Her hos Den Sidste Flaske har vi denne yderst unikke og spændende Boccantino Passerina hvidvin fra 2019 fra Italien. Den har modtaget hele 96 point af Luca Maroni og må derfor siges af være yderst behagelig. Vinen er tør med en friskhed af pære og citrus med hint af blomster og mandel.
Udover de ovenstående vine forhandler vi desuden eftertragtede rødvine, portvine, champagne, Riesling og rosévine. Vi har skåret alle mellemledene væk, så vi kan give dig Danmarks bedste netpriser.
Derudover garanterer vi dig for 100% tilfredshedsgaranti og levering inden for 1-3 hverdage. Køber du 6 flasker eller mere sørger vi for at fragten er gratis på din ordre.
Ønsker du at lære mere om alt indenfor vinens verden kan du tjekke vores vinblog ud her.