Min kurv
0 varer

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Gem søgning

Søgningen bliver gemt på den browser du er på nu.

Billede af Moscato

Moscato

Muscat, også kendt som Moscato i Italien, er en af de ældste og mest udbredte druesorter i verden. Druen er blevet brugt til vinproduktion siden det antikke Grækenland! En fantastisk drue med en rig historie. Bruges især i fremstillingen af den berømte og mousserende Asti!

Hvor dyrkes Moscato

Druen dyrkes i dag i det meste af verden, heriblandt de fleste i USA, Italien og Australien. Derudover ses druen også dyrket i Spanien, Frankrig, Chile og Sydafrika mm. Druen foretrækker det varmere klima, og trives rigtig godt i et typisk mediterriansk klima. Dvs. klimabetingelser hvor sommerne er tørre, solrige og varme, mens vinterne er forholdsvis milde. Derfor ses druen bl.a. brillerer i Italien, hvor disse klimabetingelser er tilstede, hvor druen er kendt som Moscato. Det er også her den ældste og mest værdifulde gren af Moscato-druen dyrkes, nemlig Muscat Blanc á Petits Grains. Netop Italien står også bag nok en af de mest kendte vine vi kender fra brugen af Moscato, nemlig den klassiske Moscato d'Asti. En mousserende vin der også bliver nydt i stor stil af danskerne. 

Druens specielle kendetegn

Moscato er en stor druesort-familie, som både indeholder grønne og blå druer. Vinene er kendetegnet ved en duft og smag af honning og modne druer, samt typisk som tørre, søde og boblende. Derfor er druen også kendt for, i den romerske oldtid at være blevet associeret med udtrykket "Vitis Apiana", der oversat til dansk betyder "druen, som tiltrækker bier". Druen ses i mange forskellige variationer, heriblandt Moscato Bianco som bruges i førnævnte produktion af Asti.  Druen har generelt, på tværs af variationer, et lavt syreindhold og er derfor ikke egnet til mere end 4 års opbevaring. Undtagelse: Hvis der er tale om en Moscato hedvin, så kan den godt lagres mere end 4 år.

Servering og mad

Da Moscato er en meget sød drue, og derfor også bidrager med sødme til dens vine, er det en god ide at parre disse vine med madretter der har lidt modstående egenskaber. F.eks. med noget spicy, surt, saltet eller bittert. Da vinene typisk har en meget sød og frugtig essens, kan det være svært at parre vinen med hovedretter, men ses i højere grad som ledsager til forretter, desserter, appetizers eller blot som aperitif. 

Serveringstemperaturen til Moscato-vine er afhængig af hvilken variant vinen er. Er der f.eks. tale om en boblende Asti er den ideelle serveringstemperatur omkring de 6-8 grader, men hvis vi har at gøre med f.eks. Moscato Rosa så gerne et par grader ekstra, typisk 10-12 grader. 

Moscato hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske importerer vi altid selv vores nøje udvalgte Moscato vine fra de vigtigste lande, heriblandt især Italien, samt de mest respekterede vinproducenter. 

Vi har nogle interessante Moscatos såsom denne  fra Australien og som også er alkoholfri. Derudover har vi også lidt mere klassiske Moscato-vine såsom denne Asti fra Italien og denne  basse som også er sindssygt god - også fra Italien. (De er altså bare gode til Moscato i Italien ;-))

Udover denne fantastiske drue, forhandler vi også eftertragtede rødvinehvidvineportvinechampagne og rosévine til Danmarks bedste netpriser og garanterer dig fuld tilfredshed samt lynhurtig levering inden for kun 1-3 hverdage inklusiv fri fragt ved køb af 6 flasker eller derover.

search image
×
Welcome Newcomer