Negroamaro

Om kollektionen ⇾
Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

Negroamaro er en gammel druesort, som har været udbredt i det sydlige Italien i mindst 1500 år. sammensætningen betyder "sort og bitter" Den er særligt kendt fra Salento, hvor den står bag kraftige, rustikke rødvine. Sorten er indfødt i Syditalien og genetisk analyse har vist, at den er beslægtet med Sangiovese. 

Negroamaro vines særlige kendetegn  

Det er generelt meget mørke vine med en både floral og animalsk duft og en kraftig, moden bærfrugt, og det er nogle intense frugtige vine. Syren er lav, men rig på tanniner. Den næsten sorte farve og det bitre finish, er druens signatur. 

Negroamaro anvendes ofte i et blend med PrimitivoMalvasia Nera og Sangiovese, hvor den komplimenterer den søde frugtige mund, som fx kendetegner de syditalienske Primitivo vine. Negroamaro tilfører også mere struktur, krydderier og tanniner til vinene, hvilket skaber nogle fantastiske vine, som betager mange danske vinelskere. 

Den tåler varmt og tørt klima. Den giver gode udbytter og fin kvalitet, hvis dens naturlige produktivitet holdes i skak. Den har tykke skaller og er resistent over for mange svampesygdomme. 

Hvor dyrkes Negroamaro 

Den syditaliensk druesort, er mest udbredt i Apulien, og i nærhede af Puglia og Salento - Negroamaro dyrkes dog nu også i Californien – disse steder er ligeledes kendt for Primitiovo og Zinfandel, hvilket en Negroamaro netop ofte bliver parret sammen med, da de varme og tørre landskaber er perfekte til disse druer, og deres trivsel.   

Disse typer retter går godt til en Negroamaro vin 

Overordnet kan den ædle Negroamaro druesort nydes til mange retter. Da det jo er en italiensk drue, gør den det fabelagtigt til mange pastaretter, lassanger og pizzaer.  

Det kan bestemt være værd at prøve at finde noget, der er typisk for Puglia eller det sydlige Italien. Det kunne være Antipasto især hvis det indeholder let krydret mad, for eksempel Calabrese salami Langsomt bagt lam og kartofler. Eller Pepperonata er en gryderet af løg hvidløg rød peber (måske også noget grønt og gult) og tomater kogt med olivenolie i en kraftig gryde og dekoreret med revet basilikumblade og persille. Den kan serveres alene, som topping på bruschetta eller som tilbehør til grillet fisk eller kød. Grillede tunbøffer - tunfisk med en blanding af timianblade, olivenolie, havsalt og citronsaft og lad marinere et par timer i køleskabet. Grill dem over varme kul sammen med nogle grillede peberfrugter og ægplanter. 

Negroamaro hos Den Sidste Flaske 

Vi importerer Negroamaro  vine fra de bedste vinregioner og de mest respekterede vinproducenter. Hos Den Sidste Flaske har vi et stort udvalg af druesorter, smagsvarianter og eksklusive vine, der ellers ikke er til at få fingre i. 

Følg linkene her, hvis du vil se udvalget af rødvinehvidvineportvinechampagne eller rosévine. Vi lover dig Danmarks bedste netpriser og garanterer dig fuld tilfredshed samt lynhurtig levering inden for kun 1-3 hverdage. 

Og så får du tilmed gratis fragt oven i hatten ved køb af seks flasker eller derover. 

Vil du vide endnu mere eller savner du inspiration? På vores vinblog lover vi dig, at du kan blive endnu klogere.