Ruinart

Om kollektionen ⇾
Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet
Oplev Ruinart champagnen fremstillet i det første champagnehus nogensinde!!

Det første champagnehus!

Om Huset

Ruinart er helt unik. Som det første etablerede champagnehus i 1729, blev det inspireret af en fremsynet munk.

DET FØRSTE CHAMPAGNEHUS
Den 1. september 1729 i Reims, midt i Champagne-regionen, skrev Nicolas Ruinart under på den grundlæggende charter for Maison Ruinart og skabte dermed verdens første champagneproducent. Dette lagde grundlaget for en virksomhed, der næsten tre hundrede år senere stadig blomstrer og trives.
Hans onkels intuition, munken som først viste ham vejen, inspirerede tiltag, der skulle skrive historie.

DOM RUINART
Dom Thierry Ruinart var en intuitiv, visionær, flittig og beskeden benediktinermunk, der levede fra 1657 til 1709 og var samtidig med Ludvig XIV.

Som en fremragende teolog og historiker forlod han som 23-årig sit hjem i Champagne for at tage til klostret Saint-Germain-des-Prés, et af de mest indflydelsesrige lærdomscentre nær Paris.

Her blev han introduceret til byens og hoffets liv, hvor han opdagede en mere verdslig tilværelse. Især lærte han om en ny "vin med bobler," som endnu ikke blev kaldt champagne, men allerede var populær blandt unge aristokrater.

Høj Miljøværdi og Bæredygtig Vinavl i Champagne

Historiske vinmarker

Vinmarkerne i Sillery og Taissy spiller en særlig rolle i Maison Ruinarts historie.

Sillery, det eneste terroir nær Reims klassificeret som en Chardonnay Grand Cru, er en af de ældste registrerede Grand Crus og ejes stadig af Ruinart-familiens efterkommere.

Få kilometer væk ligger Taissy-vinmarken, klassificeret som Premier Cru, der allerede blev nævnt i arkiverne i 1733, fire år efter Maison Ruinarts grundlæggelse. Denne 40 hektar store parcel, en sjældenhed i Champagne, er primært beplantet med Chardonnays, der er mellem 6 og 18 år gamle. Maison Ruinart leder et ambitiøst projekt for at fremme biodiversitet, baseret på principperne om vitiforestry i samarbejde med Reforest'Action.

Siden 2014 har disse historiske vinmarker været certificeret med Høj Miljøværdi og Bæredygtig Vinavl i Champagne. Et betydningsfuldt skridt for biodiversitet, der understreger Maison Ruinarts engagement i bæredygtig vinavl.

På UNESCO's verdensarvsliste

Vinkælderen

Ruinart vinkælderen er blandt de dybeste i regionen, med en dybde på over 38 meters dybde og derved opnår de gamle hvide kridt-kældre en plads på UNESCO-verdensarvssliste.

ET STED FULD AF HISTORIE
Dannet i kridttiden har kridtet, der udgør væggene i disse kridtgange, overlevet århundrederne. Bruges til at bygge huse indtil det 18. århundrede, blev kridtet udgravet under jorden for at skabe pyramideformede labyrinter, et kendetegn ved Champagnes historie. Ruinart var en af de første til at etablere sine kældre her i 1877. Med erhvervelsen af dette storslåede sted i hjertet af Butte Saint Nicaise, byggede huset et netværk af 8 kilometer gallerier på 3 niveauer. Produktion og kontorer blev flyttet til dette historiske sted under Første Verdenskrig for at undgå bombardementerne. I 2015 blev Saint-Nicaise-højen og kridtkældrene tilføjet til UNESCO's prestigefyldte verdensarvsliste i kategorien "kulturlandskab". De er de eneste i Reims, der også er klassificeret som et historisk sted.