Ruinart er helt unik. Som det første etablerede champagnehus i 1729, blev det inspireret af en fremsynet munk.
DET FØRSTE CHAMPAGNEHUS
Den 1. september 1729 i Reims, midt i Champagne-regionen, skrev Nicolas Ruinart under på den grundlæggende charter for Maison Ruinart og skabte dermed verdens første champagneproducent. Dette lagde grundlaget for en virksomhed, der næsten tre hundrede år senere stadig blomstrer og trives.
Hans onkels intuition, munken som først viste ham vejen, inspirerede tiltag, der skulle skrive historie.
DOM RUINART
Dom Thierry Ruinart var en intuitiv, visionær, flittig og beskeden benediktinermunk, der levede fra 1657 til 1709 og var samtidig med Ludvig XIV.
Som en fremragende teolog og historiker forlod han som 23-årig sit hjem i Champagne for at tage til klostret Saint-Germain-des-Prés, et af de mest indflydelsesrige lærdomscentre nær Paris.
Her blev han introduceret til byens og hoffets liv, hvor han opdagede en mere verdslig tilværelse. Især lærte han om en ny "vin med bobler," som endnu ikke blev kaldt champagne, men allerede var populær blandt unge aristokrater.