Champagne huset Taittinger startede i 1915 da en ung officer fra Paris, Pierre Taittinger, blev udstationeret som stabschef for General de Castelnau på Château de la Marquetterie, midt i Champagnes vinmarker. Her blev Pierre betaget af det smukke château, uden at ane, at det en dag ville blive starten på hans families arv.
Efter en fremtrædende karriere som politiker og parlamentsmedlem i Paris, besluttede Pierre sig for at slå sig ned i Champagne-regionen. I 1932 købte han Château de la Marquetterie og gik i partnerskab med sin svoger, Paul Evêque. To år senere erhvervede de også det historiske Forest-Fourneaux Champagne House, en af de ældste vinproducenter i Champagne. Dermed var grundlaget for Taittinger-dynastiet lagt.
Pierre Taittinger havde også en dyb kærlighed til fransk haute cuisine, hvilket inspirerede ham til at udvikle den unikke stil for Taittinger Champagne. Mens Pierre fortsatte sin politiske karriere frem til 1940, overlod han driften af vinfirmaet til Paul Evêque og senere til sine sønner, François, Jean og Claude.
Således begyndte en bemærkelsesværdig rejse, der forenede en passion for politik, gastronomi og fremstillingen af udsøgt champagne – en arv, der lever videre i Taittinger-navnet.