Tribaut-Schloesser
Der blev ikke fundet nogen produkter
Brug færre filtre, eller ryd alt
Et etableret vinhus i Frankrig, med rødder tilbage til starten af 1900-tallet, med et husholdt navn der emmer kvalitet og smag. Tribaut-Schloesser har vist gang på gang, at de med deres snart 100 år af ekspertise i dén grad har forstand på at lave lækker champagne.
Historie
Tribaut-Schloesser har en smuk og romantisk historie. Huset blev startet i starten af det 20. århundrede, da en ung mand ved navn René Schloesser drog fra Luxembourg til Champagne i jagten for et bedre liv.
Her mødte han Lucie Coutelas, der var en ung vinbonde fra Romery distriktet. I 1927 blev de gift, og blot to år efter kom Frankrig i økonomisk krise, der betød, at de almindelige champagne-handlere ikke kunne købe deres druer.
Derfor besluttede René og Lucie at lave deres egen champagne, og det var sådan det hele startede.
Gradvist voksede virksomheden fra 1.000 flasker om året til knap 5.000 flasker i 1945. I 1950 blev René og Lucies datter, Suzanne, gift med Jean Tribaut, en ung vinmand, der arbejdede på en vingård. René og Jean slog deres ressourcer sammen, og herfra kom champagnen til at hedde Tribaut-Schloesser.
Suzanne og Jean videreudviklede gården, opkøbte marker og forbedrede faciliteterne. I 1967 tilsluttede Suzanne og Jeans søn, Jean-Marie, også familieforetagendet, så Jean kunne fokusere på det mere kommercielle bagved forretningen.
I dag er det den fjerde generation af Tribaut-Schloesser der driver forretningen, nemlig Jean-Maries to sønner, Sébastien og Valentin. Tribaut-Schloesser er nu på markedet i over 25 lande og er kendt for deres velsmagende og strukturerede champagner.
Produktion og placering
Lige fra start af har produktionen fundet sted i Romery, hvor Lucie var vinbonde allerede før hun mødte René. I dag, noget større, har Tribaut-Schloesser marker i Romery, Cormoyeux og Fleury la Rivière. Undergrunden er rig på ler- og kalkholdig jord, der kultiverer ganske overraskende Pinot Meunier og Chardonnay. De har desuden enkelte vinmarker i Aÿ, som er klassificeret som Grand Cru.
Den fjerde generation af Tribaut-Schloesser, Sébastien og Valentin, er også meget miljøbevidste. Siden 2020 er markerne klassificeret som HEV (High Environmental Value), som også afspejler brødrenes mål og måde at drive forretningen på.
Om druerne kommer fra Tribaut-Schloessers egne vinmarker eller fra eksterne samarbejdspartnere, opretholder de altid vingårdens standarder og kvalitetskrav, hvorfor champagnen er så vedholdende sikret i smag og fylde.
Du kan se vores udvalg af Tribaut-Schloesser champagne lige her nedenfor.