Tilføjet til kurv

Januarudsalg
Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Druesorter

Shiraz
Pinot noir
Hvad er bundfald?
Hvad er vinsten?
Hvad er tartar?
Hvad er portvin?

Druesorter

Hvad er tartar?

Tartar er det navn, som man har givet de krystallignende salte fra tartarisk syre. Disse salte formes i sin reaktion med mineralerne kalcium og potassium. 

Saltene er dårligt opløselige i vand og danner derfor krystaller. Deres molekyler danner sammen med mineralerne en gitterlignende fast struktur; det tekniske udtryk for dette er: saltet udfældes. 

Saltene sætter sig i form af de små krystaller i rustfrie tanke eller tønder under vinfremstillingen og kan også samles i bunden af flasken eller på kork efter aftapning, når vinen modnes. Faktorer der især frembringer saltene, er et højt alkoholindhold, en øget pH-værdi såvel som lave temperaturer. 

Saltene er harmløse for helbredet og det smager som regel neutralt og minder lidt om sand i munden, men opløses hurtigt i munden. Saltstene er ikke en fejl i vinen, men de anses heller ikke som en kvalitetskarakteristik. Deres forekomst betyder blot, at vinen indeholder en høj andel vinsyre og måske ikke er blevet fuldstændig stabiliseret. Dannelsen af saltene kan i vid udstrækning forhindres ved at behandle vinen kemisk eller fysisk før aftapning. 

Kommentarer
0 kommentarer

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer