Tilføjet til kurv

Januarudsalg
Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Druesorter

Shiraz
Pinot noir
Hvad er bundfald?
Hvad er vinsten?
Hvad er tartar?
Hvad er portvin?

Druesorter

Hvad er vinsten?

Vinsten er naturligt forekommende i mange vine. Vinsten består af kalium og vinsyre, der krystalliseres f.eks. ved en chokpåvirkning som rystelse og kulde. Risikoen for vinsten er størst i vine med højt vinsyreindhold, der kommer fra områder med kølige dyrkningsbetingelser og/eller vine lavet på druesorter med et naturligt højt indhold af vinsyre. 

Mange producenter lader deres vine gennemgå en kuldejustering for at udskille vinstenene forud for aftapning. Dette gøres i en tank, hvis producenterne mener at deres vine har en chance for, at det kan ske for den pågældende vin. 

En stor gruppe af producenter mener også at man ikke skal manipulere vinen på den måde og forcere udskillelsen af vinsten. De vælger simpelthen af principielle årsager at påvirke vinen mindst muligt, og de mener, at alle former for justering, filtrering og lignende ændrer eller begrænser vinens oprindelige smag. 

Vinsten er ikke sundhedsfarlige. De er et naturligt forekommende og udskadelige at indtage. Ser man, at der er vinsten kan man vælge at dekanterer vinen fra dem, hvilket er nemt, idet de er tunge og nemt bundfældes. Til dette kan man simpelt tage en karaffel og hælde vinen forsigtigt over i den. Opdager man at der alligevel er kommet vinsten i sit glas, kan man dekantere vinen over i et andet glas. 

Kommentarer
0 kommentarer

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer