Hvilke vine er forseglet med kronehætter?

Hvordan en vinflaske forsegles, påvirker modning og holdbarhed af vin efter aftapning. Den afgørende faktor er, hvor meget luft (og dermed ilt, der reagerer med de følsomme aromatiske stoffer i vinen) kan trænge igennem flasken gennem lukningen. Jo mere vinen udsættes for ilt, jo hurtigere modnes den – eller i negative tilfælde degenererer. 

En kronekork er en ret ukonventionel lukning for vinflasker, men en absolut praktisk lukning. Den sidder helt stramt og, som eksemplet med øl tydeligt viser, også velegnet til kulsyreholdige drikkevarer. Ved mousserende vinproduktion ved hjælp af den klassiske flaskefermenteringsproces lukkes flaskerne normalt med en kronkork efter at fyldningsdoseringen er tilsat til den anden gæring, især da dette også hurtigt kan fjernes med maskinen under fjernelsen af gær. Kronekork er ekstremt holdbare og tilbyder hundrede procent beskyttelse mod korkplet. 

Da forskere i stigende grad anerkender, at luften, der er tilbage i flasken efter aftapning, er tilstrækkelig til yderligere modning af vinen, er kronhætter også velegnede til vine, der har behov for modning uden tøven. Producenter der lukker deres vine med kronkorker (såsom Rheingau vingård Querbach) kan skille sig ud på en bestemt måde ved at gøre det. Imidlertid er denne type lukning ikke værdsat til vin på grund af dens tilknytning til andre, billigere drikkevarer. Det er altså også et spørgsmål om prestige.