Tilføjet til kurv

Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinlukninger

Hvilke vine er forseglet med kronehætter?
Hvilke vine forsegles med plastpopper?
Hvilke vine forsegles med glaspropper?
Hvilke vine forsegles med skruelåg?
Hvilke vine forsegles med propper?

Vinlukninger

Hvilke vine forsegles med glaspropper?

Hvordan en vinflaske forsegles, påvirker modning og holdbarhed af vin efter aftapning. Den afgørende faktor er, hvor meget luft (og dermed ilt, der reagerer med de følsomme aromatiske stoffer i vinen) kan trænge igennem flasken gennem lukningen. Jo mere vinen udsættes for ilt, jo hurtigere modnes den – eller i negative tilfælde degenererer. 

Glasstopperen er en innovativ og praktisk måde at lukke en vinflaske på. Den mest kendte er ”Vinolok”, udviklet af det tyske firma Alcoa. Denne glasprop har form som en squatsvamp og bærer en tynd ring lavet af en speciel plastik under den flade ”paraply”, der hviler på flaskens hals og forsegler flasken lufttæt og væsketæt. Over denne egentlig lukning – svarende til propper – er en aluminiumshætte fastgjort for at fastgøre den, som fjernes, når flasken åbnes for første gang. 

På denne måde er glasstopperen tæt og ekstremt holdbar, kan åbnes og lukkes igen uden værktøj og giver hundrede procent beskyttelse med korkslak. Da forskere i stigende grad anerkender, at luften, der er tilbage i flasken efter aftapning, er tilstrækkelig til yderligere modning af vinen, er glaspropper og velegnede til vine, der har behov for modning uden tøven. I praksis anvendes denne type lukning dog relativt sjældent, da glaspropper er meget dyre. Producenter, der lukker deres vine med glaspropper, kan derfor afskille sig på en helt bestemt måde. Det kan især virke eksklusivt og/eller fint med glaspropper.

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer