Tilføjet til kurv

Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinlukninger

Hvilke vine er forseglet med kronehætter?
Hvilke vine forsegles med plastpopper?
Hvilke vine forsegles med glaspropper?
Hvilke vine forsegles med skruelåg?
Hvilke vine forsegles med propper?

Vinlukninger

Hvilke vine forsegles med propper?

Hvordan en vinflaske forsegles, påvirker modning og holdbarhed af vin efter aftapning. Den afgørende faktor er, hvor meget luft (og dermed ilt, der reagerer med de følsomme aromatiske stoffer i vinen) kan trænge igennem flasken gennem lukningen. Jo mere vinen udsættes for ilt, jo hurtigere modnes den – eller i negative tilfælde degenererer. 

Den mest gennemtrængelige lukning for vinflasker er kork, som tillader omkring tre til fire gange så meget luftudskiftning som andre lukninger. Samtidig er kork en af de ældste typer lukning og betragtes også som en af mest miljøvenlige, fordi den er lavet af et naturligt vedvarende råmateriale – egebark. 

Traditionelt bruges propper til at forsegle vine af høj kvalitet. Disse er ofte mousserende vine (champagne, mousserende vin) eller rødvin med et højt tanninindhold (for eksempel fra Bordeaux, Piemonte eller Rioja), som på den ene side gør dem holdbare, men på den anden side kræver ilt for at virke på vin i små doser over længere tid for at gøre mundfølelsen mere behagelig; Tanninmolekylerne sammenføjes for at danne lange kæder (polymerisation) og ser således glattere og blødere ud i strukturen. 

Om ilt skal tilføres gennem kort til dette er imidlertid videnskabeligt omstridt; den udbredte position er, at luften, der er tilbage i flasken efter aftapning, er tilstrækkelig til yderligere modning af vinen. I tilfælde af mousserende vin er en gasudveksling efter aftapning endda helt uønsket, fordi vinen mister sin kulsyre i løbet af tiden. Bortset fra det er det nu muligt at levere en iltforsyning via andre lukninger end propper. 

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer