Tilføjet til kurv

Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinlukninger

Hvilke vine er forseglet med kronehætter?
Hvilke vine forsegles med plastpopper?
Hvilke vine forsegles med glaspropper?
Hvilke vine forsegles med skruelåg?
Hvilke vine forsegles med propper?

Vinlukninger

Hvilke vine forsegles med plastpopper?

Hvordan en vinflaske forsegles, påvirker modning og holdbarhed af vin efter aftapning. Den afgørende faktor er, hvor meget luft (og dermed ilt, der reagerer med de følsomme aromatiske stoffer i vinen) kan trænge igennem flasken gennem lukningen. Jo mere vinen udsættes for ilt, jo hurtigere modnes den – eller i negative tilfælde degenererer. 

Plastproppen skaber den poppende oplevelse ligesom en traditionel korkprop, men undgår faren for korkfarvning. Den er lavet af en speciel gummi – eller teflonforbindelse og er mere eller mindre elastisk afhængigt af fremstillingsprocessen (sprøjtestøbning, ekstrudering, coeakstrudering). Den lukker flasken tættere end en konventionel korkprop, hvorved visse fabrikanter tallader en nøjagtigt defineret, minimal lufttilførsel. Det førende selskab der laver disse typer propper er Nomacorc. 

Plastikpropper bruges hovedsageligt til vine, der skal drikkes relativt hurtigt (inden for et til to år efter aftapning). Det er i øvrigt et krav der gælder for omkring 80 procent af alle vine hele verdenen over. Langsigtede undersøgelser af forsehlingsadfærden for plastpropper findes dog ikke endnu, og interaktionen mellem ingredienserne i lukningsmaterialet og vinen er heller ikke endnu klarlagt. Eksperimenter har vist, at vine med plastlukninger nedbrudt svovl med en hastighed over gennemsnitterm hvilket reducerede deres holdbarhed. 

Plastpopper er frem for alt udbredt i den nye verden, men også i nogle af de sydeuropæiske lande.

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer