Abadía Retuerta

Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

Historien om Abadía Retuerta går tilbage til 1996, hvor de første vine blev produceret og har sidenhen udviklet sig til et af verdens mest ikoniske vinbrands. Fra deres bestseller ’Selección Especial’ til niche vine som ’Petit Verdot’ - Abadía fortsætter konstant udviklingen af deres vine til perfektion. Beliggende lige uden for appellationen Ribera del Duero, ved byen Sardón de Duero i Castilla y León, er det langs et af Spaniens mest velkendte områder kendt som ’the golden mile’, hvor blandt andet Vega Sicilia også holder til.

Om huset og markerne

Hvis du nogensinde har været så heldig at smage en af Abadía Retuertas lækre vine, ved du nok at kvaliteten altid er i top, og de druer, der bliver brugt, er således også altid kun de bedste af de bedste. Dette er værket af den franske profilerede ønolog Pascal Delbeck der er vinhusets nuværende rådgiver. Husets marker består af hovedsageligt af tempranillo, carbernet sauvignon, syrah samt en smule petit verdot og merlot.

Gårdene strækker sig i dag over 700 hektar land, men kun de bedste 180 af dem bliver brugt til vinproduktion. I alt er der 54 små ejendomme, der passer de enkelte marker.

Medaljer og priser

Abadía Retuerta Selección Especial modtog i 2001 Red Wine Trophy fra International Wine Challenge i London i 2005. Derudover er Abadía Retuerta det første spanske vinhus til at have en vin på Top 100 Wines in the World tre år i træk i det amerikanske Wine Spectator. Listen er lang, men sidst og ikke mindst kan anmeldere som Robert Parker og Guía Peñín nævnes, da de har skamrost flere af vinene. Kort sagt findes det ikke meget bedre når vi snakker spansk vin.

Udvidet forretning

Skulle du få muligheden for at besøge området i Spanien, er det muligt at bo på et af husets fem hoteller, der også har spa, wellness, restauranter, events og meget andet. Udover at have noget af verdens bedste vin, er deres hotel kåret som Spaniens bedste af Tripadvisor i 2018.