Barbera

Om kollektionen ⇾
Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

Barberas nøjagtige oprindelse er uklar, men det er en meget gammel drue - sandsynligvis en af de ældste i Italien. Man antager at den kommer fra det nordvestlige Italien, sandsynligvis Piemonte. I dag er det den mest plantede røde drue i regionen. 

Barbera vines særlige kendetegn 

Selvom Barbera nu er værdsat for sin tilgængelige charme, er den stadig betragtet som "folkets vin." Barbera har en smagsmæssig karakter som har mange ligheder med Nebbiolo. Den bære præg af røde frugter med tærte, noter af sure kirsebær og bær sammen med toner af violer, tørrede urter og rustikt jord. Imens Nebbiolo rammer hårdt på alle de strukturelle niveauer, er Barbera mere moderat i kroppen og typisk ret lav på tanniner, selvom den har den samme skarpe syrlighedsgrad. 

Druen ældes typisk i store, gamle egetræsfade, skønt nogle producenter vælger at behandle deres Barberas mere kraftigt ved at ælde dem i nye egefade. Lettere versioner kan være super lækre, når de køles lidt. Det bedste fra Barbera kommer når vinstokkene er blevet tyndet og trænet til at give et mindre antal mere koncentrerede klynger af druer. Disse klassificeres ofte som ”Superiore”. (Det står tit på flaskerne også iøvrigt) 

Barbera er ikke ekstremt kompleks, men den er enormt nem at åbne og nyde i lange drag. Den bedrageriske mørke farve, giver plads til en meget lysere smag end forventet. Aromaer rammer med en saftig række af røde frugter - blomme, jordbær og kirsebær. 
 
Klassiske eksempler ses med en renhed af frugt og let elegance. Men mange vinproducenter har taget en moderne tilgang til sig og forsøger at fremstille vine, der appellerer til de mere internationale ganer. Afhængigt af egetræprogrammet får du muligvis også vanilje-, nellike- og tobaksnoter. Højt syreindhold gør den ideel til at nyde med mad. Denne interessante kvalitet, gør at smagen starter hårdt og hurtigt, men syrligheden tager sig af hårdheden og du får et mega lækkert glas vin der rundes godt af. 

Hvor dyrkes Barbera  

Barberas produktion er lige i centrum af Italien, mere præcist i Piedmont. Den gror typisk hånd-i-hånd med Nebbiolo, dvs. de ofte dyrkes i de samme områder. Barbera d’Alba er det mest kendte område, men nogle hævder, at da det overlapper med Barolo og Barbaresco, er Barbera nødt til at konkurrere om de bedste vinmarker med Nebbiolo. I det nærliggende Barbera d’Asti og Barbera del Monferrato, indtager Barbera majoriteten af dyrkningsscenen når det kommer til de røde lækre druer. 

Druen dyrkes også i Emilia-RomagnaPuglia og Campania, hvor den kan blandes med andre sorter. Nogle Barbera er også plantet i Californien, for det meste ved den centrale kyst og lidt omkring Sierrafoden, samt Australien og Argentina, men den findes kun i betydelige mængder i Italien. 

Disse typer retter går godt til en Barbara 

Simpel pastaret med gode sommertrøfler ville være en perfekt kompagnon til en klassisk Babera - Nogle andre ideer kunne være, Ragu og andre kødbaserede marinara-saucer,Pizza går også glimrende til, samt magert kød som kalvekød, eller måske pasta med trøffel.