Min kurv
0 varer

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Gem søgning

Søgningen bliver gemt på den browser du er på nu.

Billede af Cabernet Franc

Cabernet Franc

Cabernet Franc er en rødvins-druesort af fransk afstamning, som i dag dyrkes i de fleste vinproducerende lande. Den er mest kendt for sin rolle i nogle af de bedste Bordeaux Blends i verden og kan tilnærmelsesvis anses som faderdruen til den store Cabernet Sauvignon, på trods af den på ingen måde nyder samme berømmelse.

Hvor dyrkes Cabernet Franc

Cabernet Franc dyrkes som sagt i dag i de fleste vinproducerende lande, herunder Frankrig, USA, Italien, New Zealand, Australien og Sydafrika. Det er i Frankrig at druen stammer fra, hvor den helt klassisk dyrkes i Lorie samt Bordeaux, hvor druen i Bordeaux indgår som en naturlig del af de berømte Bordeaux-blends. Druen er en alsidig og hårdfør drue, hvilket er årsag til dens brede dyrkningspotentiale, som kommer til udtryk ved dens store udbredelse. I de fleste af disse lande indgår druen som en blandingsdrue med bl.a. Cabernet Sauvignon og Merlot, som der ofte bliver eksperimenteret med på kryds og tværs. Det er sjældent at der bliver lavet vin udelukkende på Cabernet Franc-druen. 

 

Druens specielle kendetegn

Cabernet Franc bliver ofte sammenlignet med Cabernet Sauvignon, dog adskiller de sig også fra hinanden på nogen punkter. Eksempelvis modner Cabernet Franc mindst en uge før Sauvignonen, hvilket gør at den kan dyrkes i køligere klimaer end Cabernet Sauvignonen. Derudover bidrager druen med en blød tekstur og elegance til dens vine, samt frugtige karakteristiske Cabernet-noter af røde frugter, og et hint af urter og krydderi. Druen anses som både fader til Merlot og Cabernet Sauvignon-druen, hvilket er interessant da druen i særdeleshed blendes med Merlot-druen i Bordeaux blends. Druen er kendetegnet ved at skabe tørre vine der er beliggende i spektrummet imellem mellem-kraftig ift. tanniner og syre. Derudover er der generelt at nævne, at vine på denne drue generelt varierer i smag og tekstur, alt efter hvor i verden den dyrkes. 

Servering og mad

Cabernet Franc bruges som sagt mest i blends, herunder især de berømte Bordeaux Blends. Generelt kan disse varierer meget i smag. Dog har de alle tilfælles, at de går utroligt godt til nogle gode bøffer. Eller faktisk det meste slags kød ;-). Gerne det mørke af slagsen, som oksekød, lammekød, kalvekød eller noget vildt. Fordelen ved disse Bordeaux-blends er at de er meget letdrikkelige og derfor også et meget alsidig valg til aftensmaden, hvor man ofte får lidt kød med tilbehør til. 

Vi anbefaler at du serverer en Cabernet Franc-vin ved en temperatur på 16-18 grader. 

Cabernet Franc hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske importerer vi altid selv vores nøje udvalgte Grenache vine fra de vigtigste lande, heriblandt især Frankrig, Chile og USA samt de mest respekterede vinproducenter. 

Vi har nogle store Cabernet Franc-vine såsom denne og vi har også lidt mere hverdagsagtige bordeaux-blends såsom denne og og denne.

Udover denne fantastiske drue, forhandler vi også eftertragtede rødvinehvidvineportvinechampagne og rosévine til Danmarks bedste netpriser og garanterer dig fuld tilfredshed samt lynhurtig levering inden for kun 1-3 hverdage inklusiv fri fragt ved køb af 6 flasker eller derover

 

 

search image
×
Welcome Newcomer