Casablanca Valley

Om kollektionen ⇾

Der blev ikke fundet nogen produkter
Brug færre filtre, eller ryd alt

Casablanca Valley er en region i den nordvestlige del af Chile ca. 100 km fra hovedstaden Santiago. Den er især kendt for sine lækre hvidvine af druerne Savignon Blanc og Chardonnay, der har været med til at gøre regionen populær. 

En nyere vinregion med god kvalitet

I forhold til de chilenske standarder er Casablanca Valley en forholdsvis ny vinregion. De første stiklinger blev plantet i 1980erne under genoplivningen af den Chilenske vinindustri. Omkring den industrielle by Casablanca udvidede man vinmarkerne og i dag dominerer vinplantager klart dalens totale areal. Casablanca er delt op i tre områder; Lower Casablanca, Central Casablanca og Upper Casablanca. 

Regionen blev originalt grundlagt med brug af billige frugtige hvidvinsdruer, der var ideelle til hverdagsbrug. I de senere år er standarden blevet hævet markant og i dag står regionen bag nogle af Chiles bedste kvalitetsvin, heriblandt Chiles fineste Savignon Blanc og en solid Chardonnay, som er i konstant konkurrence om titlen som Chiles bedste hvidvin. I regionen eksperimenterer man også med andre hvidvinsdruer såsom Riesling, Viognier og Gerwurztraminer. 

Man må ej forglemme deres vældig fine rødvin. Pinot Noir druen er i høj kurs og sammen med Syrah og Cabernet Savignon, dækker de samlet set over ca. 25% af vinproduktionen i regionen. 

Klima og terrior 

Stillehavet ligger kun 30 km fra Casablanca og har derfor rigtig stor indflydelse på dalen og dens klima. Den kolde luft, der strømmer med Humboldt fra Antarktis, skaber en afkølende effekt på dalen om aftenen, når det blæser gennem bjergene i øst. Her dannes en form for vakuum, der ramler sammen med den varme luft fra middagssolen. Luftstrømmende er dog ikke kraftige nok til at afkøle dalen fuldstændig fra middagsheden.

Dalen er placeret på 33° breddegrad, hvilket er noget tættere på ækvator end de europæiske vinregioner. Havet spiller derfor en kæmpe rolle for druernes modningsmønster. Det er det kolde klima i Casablanca der får hvidvinen til at skille sig ud fra de andre lokale rivaler. Casablanca vin har nemlig en længere modningsperiode, hvilket skaber rum for mere komplekse smage, alt mens vinen bibeholder sine sukker- og syreniveauer. 

Vindyrkere har haft store problemer med den ellers meget ideelle ler/sandjord, som Casablanca besidder. Man antager, at brugen af kemisk gødning tidligere har forårsaget et udbrud af nematoder (mikroskopiske orme), der beskadigede vinstokkene ved at spise af rødderne. Da disse orme trives i ler/sandjord, planter man i dag vinstokkene oven på nematode-resistante rødder. 

Vin fra Casablanca Valley hos Den Sidste Flaske

Her hos den sidste flaske har vi et fint udvalg at vine fra Casablanca. 

Vi kan blandt andet anbefale denne virkelig spændende Ventisquero Grey Chardonnay fra 2018. Det er en mild tropisk hvidvin med blandt andet hints af ananas, papaya og vanilje. Hvis du parrer hvidvinen op med en rigtig god kylling, er du ikke gået helt forkert til værks!