Jancis Robinson

Om kollektionen⇾
Jancis Robinson hos Den Sidste Flaske

Filtrer Alle filtre

Filtrer

Sorter efter

Bestsellere

Sorter efter

Der blev ikke fundet nogen produkter
Brug færre filtre, eller ryd alt

Jancis Robinson er en af verdenens nutidige førende kritikere. Hendes anmeldelser læses over hele verdenen og respekteres af mange andre vinkritikere og vinentusiaster. Hun er CEO for JancisRobinson.com, som er en medieplatform for vin, udstyr og meget mere til. 

Jancis Robinsons baggrund

Jancis Robinson blev født i 1950 i Cumbria i England. Jancis Robinson levede helt uden vin gennem barndommen og teenageårene og det var først da hun startede på Oxford University, at hun blev introduceret til denne fantastiske drik. På Oxford læste hun Matematik og Filosofi, og det var i disse år, at hun smagte sin første vin, en Chambolle-Musigny, Les Amoureuses fra 1959. 

Hvornår gik det op for Jancis, at hun skulle have med vin at gøre? 
Efter universitet tilbragte Jancis 3 år i rejsebranchen og blev i denne tid sendt afsted til Provence, hvor hun var omgivet af vinmarker og madglade mennesker. Da hun kom tilbage til London besluttede hun sig endelig for at finde job inden for mad og vin. 

Hun startede sin vin-karriere d. 1 December 1975, da hun startede som assisterende redaktør for det britiske vinhandelsmagasin Wine&Spirit. Siden da har hun rejst verdenen rundt, smagt et hav af forskellige vine og mødt en masse inspirerende mennesker. 

I sin levetid har Jancis skrevet et stort antal bøger, holdt foredrag mange forskellige steder i verdenen og smagt flere tusinde forskellige vine. Hun blev i 2018 udvalgt som verdenens mest indflydelsesrige vinkritiker i afstemninger i blandt andet USA og Frankrig. Hun ser dog sig selv mere som en vinforfatter end en vinkritiker. 

Til dagligt skriver hun for JancisRobinson.com og ugentligt Financial Times. Hun er medforfatter på bogen "The World Atlas of Wine, som har solgt4,7 millioner eksemplarer. Mange af hendes bøger anses som værende standard reference materiale verdenen over. 

Jancis Robinsons point system

Jancis Robinsons point system går fra 12-20. På JancisRobinson.com skriver de dog, at de ikke er særlig komfortable med at give vin point, da det er tæt på umuligt at indkapsle vinen kvaliteter i en enkelt score. Nedenfor ses de 9 forskellige karakterer. 

20: Virkelig usædvanlig.
19: Vidunderlig.
18: En my over overlegen.
17: Overlegen. 
16: Respektabel. 
15: Gennemsnitlig, en alt i alt god vin. 
14: Dødkedelig
13: På grænsen til defekt eller ubalanceret.
12: Defekt eller ubalanceret. 

Disse karakterer gives af og til et "+ eller "++" hvis folkene hos JancisRobinson.com mener at vinen har potentiale for forbedring med tiden. Hvis en score kommer med et minus, er det fordi der er et eller andet galt. Fejlen eller ulempen beskrives som regel i smagsnoten. 

Vine hos Den Sidste Flaske som har modtaget anmeldelse af Jancis Robinson 

 Hos Den Sidste Flaske sælger vi naturligvis også vin i massevis, som har fået sublime anmeldelser af Jancis Robinson. 

Vi har f.eks. denne yderst spændende Champagne med lækre smagsnoter af Bioche, Hasselnødder og Vanilje. En lækker overlegen sag, der har fået hele 17 point. 

Vi er også i besiddelse af denne 20 års Portvin. Smuk ravfarve med dejlige frugtige smagsnoter af citrusfrugter, honning og mangler. En Dalva Dry White, som også har scoret 17 point. 

Sidst men ikke mindst har vi også denne lækre Champagne, lavet på druerne 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay. En herlig flaske med komplekse træagtige noter og aromaer med vanilje, brioche og grønne æbler. Endnu en fræk sag med hele 17 point. 

Udover de ovenstående vine forhandler vi desuden eftertragtede rødvineportvine, champagne, Riesling og rosévine. Vi har skåret alle mellemleddene væk, så vi kan give dig Danmarks bedste netpriser.

Derudover garanterer vi dig for 100% tilfredshedsgaranti og levering inden for 1-3 hverdage. Køber du 6 flasker eller mere, sørger vi for, at fragten er gratis på din ordre.

Ønsker du at lære mere om alt indenfor vinens verden, kan du tjekke vores vinblog ud her.