Marchesi Antinori
Marchese Piero Antinori er en berømthed i den italienske og internationale vinverden. I 1970'erne blev han rebel, da han plantede franske druesorter som Cabernet Sauvignon og Merlot i Toscana. Fordi hans vine ikke opfyldte kravene i vinloven, fik de den enkleste betegnelse vino da tavola. Vinelskere indså hurtigt, at disse bordvine viste sig at være topvine. Efter flere års kampe blev reglerne ændret, takket være Antinori. Den innovative marche har selv været på et andet spor i lang tid. Sammen med sine tre døtre har han i årevis haft travlt med at genopdage glemte italienske druer som Aglianico og Fiano og hvordan man laver de bedste vine af dem. For det er altid målet med Antinori: at producere lækker vin på alle niveauer.
-
109 kr
ved køb af 12+ ellers 159 kr stk -
559 kr
749 kr
SPAR 25%ved køb af 12+ ellers 599 kr stk -
Antinori Tenuta Guado al Tasso Scalabrone Bolgheri Rosato 2023
Italien, Bolgheri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
174,95 kr
ved køb af 12+ ellers 219,95 kr stk -
1.215 kr
1.299 kr
SPAR 6%ved køb af 12+ ellers 1.259,95 kr stk -
4.799 kr
-
-
-
Udsolgt
Villa Antinori Bramìto della Sala Umbria Chardonnay 2023
Italien, Umbrien
Chardonnay
Udsolgt
En passion, der er gået i arv i 26 generationer
Antinori-familien
Antinori-familien har dedikeret sig til vinproduktion siden 1385. Gennem denne lange historie af 26 generationer, har familien ikke blot holdt sig til de samme traditioner. Familien er nemlig kendt for altid at have styret virksomheden direkte med en række innovative og modige valg. Dog ikke sagt de ikke bevare visse traditioner, det er nemlig især vigtigt for dem at bevare en respekt for de tidligere generationers traditioner og bevarels af territorium. Og netop dette siger Marwuis Piero selv bedst: "Gamle rødder spiller en vigtig rolle i vores filosofi, men de har aldrig hæmmet vores innovative ånd". I dag er det Albiera Antinori, der med støtte fra de to søstre Allegra og Allessia, der perosnligt er involveret i vinproduktionen. Det er Albiera's far, Marchese Piero, der er i øjeblikket er ærepræsident for viksomheden

Navnet til vinen
I 1928 besluttede Niccolò Antinori at navngive en vin efter familiens villa for at udtrykke sin personlige fortolkning af Chianti og Toscanas identitet. I sine egne ord beskrev Niccolò, far til Piero Antinori, hvordan ideen om "Villa Antinori" opstod: "Det var nødvendigt at få bekræftet navnet Antinori, som stadig var relativt ukendt uden for nogle kredse, og derfor foreslog jeg navnet Villa Antinori."
